2013-11-09

10 de novembre de 2013                                     Nº.31

DIUMENGE TRENTA-DOS DE DURANT L'ANY

SÍ, PERÒ ENCARA NO

En aquests últims diumenges de l'any litúrgic, les lectures ens ajuden a ser conscients del final de la nostra vida i l'esperança de la resurrecció. La lectura dels Macabeus ens presenta una família que afronta la mort per mantenir-se fidel al Senyor. L'esperança de la resurrecció és motiu eficaç de fidelitat heroica fins a la mort. Pau, en canvi, anima la perseverança i la fidelitat a l'evangeli a aquells que esperen la imminent vinguda gloriosa del Senyor. Recorda alhora que aquesta depèn de la iniciativa divina, que dóna el consol i la força per a ser constants en el seguiment al Senyor.

En l'evangeli proposen a Jesús el tema de la resurrecció de forma polèmica i ell la situa en el Déu de la vida. Per a ell no hi ha mort, tots viuen. Però alhora desmunta la malícia de la pregunta, deixant clar que en la resurrecció totes les relacions i categories humanes quedaran superades per un estat de plenitud de la vida amb Déu. 

Avui, reconeixem que estem en aquest "sí, però encara no". Anem vivint un camí de resurrecció pel qual avancem a la vida renovant-nos, morint a l'home vell, per néixer de nou i obrir-nos a la vida de Déu, però alhora els cristians tenim molt clar que estem en camí i que la plenitud de vida l'assolirem en el si de Déu. Aquesta és la nostra esperança per la qual ja vivim la vida de Déu, en la mesura que ens deixem impulsar i transformar per l'Esperit Sant i així participem del pla de Déu, però la viurem plenament al final de la nostra vida. I per tant, això ens dóna força i consol per afrontar les dificultats d'aquest món i ens implica encara més a transformar els temps presents. Perquè en la mesura que ho fem, participem i ens obrim més al Déu de la vida.


 

 

                                      En Acció

CONSELL PARROQUIAL: 5-11-13

Com a fets a destacar es valora el bon inici de l'Aspirantat, amb més de 130 infants apuntats i de la catequesi amb 2 nous catequistes i la catequesi familiar en marxa, a més de les iniciatives socials del menjador social i el taller ocupacional. Vam començar a projectar el grup de Pastoral de la Salut, a la qual es demanen persones interessades a participar i la campanya amb concerts i vídeo promocional per restaurar l'orgue. Hem acordat convocar la comissió de la romeria de Montserrat per a inici d'any. Es proposen encomanar la confecció dels panells litúrgics de l'església al grup de preparació de les misses en família. Fan falta també voluntaris pel pessebre de l'Església. La comissió d'economia presenta les dues reformes pendents de la parròquia: el terra de l'entrada de l'església gran i la de la nova possible entrada de l'Aspirantat, pel barri.  Sobre Justícia i pau es va plantejar la necessitat d'ampliar el grup a nivell arxiprestal i de possibles actes a nivell parroquial. Es va informar de la propera assemblea del Cos de Portants a la nostra parròquia, el dia 16 de novembre, a les 17 h. Es recorda la necessitat de trobar nous portants. També, de la bona marxa del grup d'adult joves, que es troben els diumenges, un cop al mes, i de la iniciativa de crear un Equip de la Mare de Déu.

 

FORMACIÓ D'ADULTS: DIMECRES, 20:30 h, 13 NOVEMBRE

El proper dimecres tindrem la primera sessió d'aquest curs a la Sala de reunions de Ventós Mir. Continuem treballant el catecisme. Busquem la raonabilitat de la nostra  fe com a resposta als grans interrogants del nostre món.

 

RECÉS D'ADVENT A TIANA: DISSABTE 30 NOVEMBRE

Començarà a les 10 h i serà fins a l'hora de dinar.  Ens el donarà el P. Francesc Costa. Ja us podeu apuntar a la sagristia o al despatx parroquial.

 

MENJADOR SOCIAL AL FOLRE I TALLER OCUPACIONAL, c/ SANT ISIDRE

Necessitem voluntaris per aquests dos serveis. Us podeu apuntar a través de la parròquia o directament a Càritas. El primer funciona amb dos torns, cada dia, i el segon de dilluns a divendres, els matins.

 

CURS BÍBLIC: EPÍSTOLA ALS ROMANS: DIJOUS, 21h,  14 i 21 NOVEMBRE

Continua el curs, organitzat per la Xarxa de laics, a la Providència. El professor Xavier Alegre tractarà el tema de la justificació en Romans, en dues sessions.

 

LLIBRE I RAJOLA COMMEMORATIUS CENTENARI CREU MONTIGALÀ

A la parròquia tenim un dipòsit de llibres amb el seu DVD corresponent, i de rajoles. Ho podeu adquirir per 23 € el llibre o la rajola, i 40 € tots dos. Ho podeu demanar al despatx parroquial o als mossèns. 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada