2013-04-28

28 d'abril de 2013                                           Nº.16

DIUMENGE CINQUÈ DE PASQUA

"Tal com jo us he estimat"

 

 

 

 

Per Pasqua tot esdevé nou. Ho expressa molt bé la lectura de l'Apocalipsi. Ens parla d'un cel nou i una terra nova, la nova Jerusalem, on ja no existirà més la mort, ni dol, ni crits, ni penes. Serà com una núvia que es vesteix per donar-se tota ella al seu espòs a la cambra nupcial. És per la nova manera de viure l'amor. Un amor que transforma i recrea el món. És l'amor de Déu. Aquesta és la novetat pasqual. Però el manament d'estimar Déu i el proïsme ja el trobem a l'Antic Testament. També filòsofs diversos parlen de filantropia i d'amor a tot ésser humà. On és la novetat? El que té de nou és: "Tal com jo us he estimat." Estimar com Jesús, el Senyor. És un amor sense mesura ni límit. Traspassa el llindar d'estimar els altres com a si mateix, fins a donar la vida. És Jesús, per exemple, qui ens ensenya a estimar els enemics. És un amor que mor per a la salvació de tots els homes, sense cap límit, incondicionalment. I aquest amor de Jesús té les seves arrels en l'amor que l'uneix al Pare. Veient com Jesús estima, aprenem a estimar com vol el Pare: és el manament que condueix a la salvació, a la vida de Déu. I es viu des de la comunió estreta, íntima i profunda entre el qui estima i el qui és estimat. És la comunió d'amor del Pare, el Fill i l'Esperit d'amor. "Per l'estimació que us tindreu entre vosaltres - per la relació de comunió que us tindreu entre vosaltres - tothom coneixerà si sou deixebles meus." Aquest amor és el signe de Pasqua per excel·lència que els qui formen part de les comunitats cristianes hem d'irradiar. També escoltarem avui com Pau i Bernabé es van esforçar per portar arreu aquest anunci pasqual sense estar exempts de passar molts perills i problemes. Malgrat tot, les noves comunitats s'aniran consolidant i creixent i van arribant a tothom. Aquest és el Regne de Déu que comença a la Pasqua i que venç el pecat i el sofriment del món per l'acció de l'amor de Déu com Jesús ens revela i ens crida a viure i anunciar.


En Acció

 

 

100 ROMERIA A MONTSERRAT:3-5 DE MAIG

Encara queden places per pujar amb l'autocar que sortirà a les 8h de davant de l'església (35€ per persona, tot inclòs; 27€, els menors de 12 anys). Ja podeu passar a recollir el programa de la romeria per la sagristia o pel despatx parroquial.

 

MAIG: EL MES DE MARIA

Durant aquest mes resarem el Mes de Maria en acabar la missa d'11 a l'altar de la Puríssima. A les tardes, us recordem que resem el rosari, al voltant de les 19:30 h. Els dissabtes al matí, el resarem a continuació de la pregària del Mes de Maria. L'Exposició del Santíssim dels dijous d'aquest mes, que comença a les 19 h, l'acompanyarem de bon principi amb el res del rosari. Meditarem i aprofundirem els misteris de Llum amb diferents reflexions i cants meditatius.

 

PREGÀRIA DE VESPRES

Durant tota la Pasqua, de dilluns a divendres, hi ha la pregària de Vespres. El dijous la preguem amb la missa i la resta de dies, a les 19:45 h. Els diumenges és a les 19:00 h al monestir de la Providència.

 

CENTENARI DE LA CREU DE MONTIGALÀ

Aquest any celebrem aquest centenari (28/09/1013-28/09/2013). Els actes celebratius comencen amb la benedicció del terme que es farà el proper divendres, festa popular de la Creu de maig. La trobada serà a les 19 h, a l'església cremada del Sant Crist de Canyet (c/Canyet – Martí Pujol, cantonada c/Mas Felip). Des d'allí es pujarà a peu tot resant el Camí de l'Alegria fins a la Creu. Es compte amb la col·laboració del Cos de Portants.

 

PELEGRINATGES A LOURDES DE L'HOSPITALITAT    www.hospitalitat.org

Els pelegrinatges per aquest any seran del 27 de juny a l'1 de juliol, i del 19 al 23 de setembre. La delegació de l'Hospitalitat de Badalona està organitzant el grup d'hospitalaris, pelegrins, malalts i discapacitats que participarem en aquests pelegrinatges diocesans.  Els que hi estigueu interessats contacteu amb Mn. Andreu, consiliari de l'Hospitalitat, o amb la delegada de l'Hospitalitat a Badalona, Pilar Mayat 649691997. 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada