2013-04-06

7 d'abril de 2013                        Nº.13

DIUMENGE SEGON DE PASQUA

Claus per a viure l'experiència pasqual

 

Va ser un diumenge i, enmig de la comunitat reunida en el seu nom, es va presentar el Senyor. Amb ell comença un nou dia, una nova setmana, una nova creació: el diumenge, dia del Senyor. Ell ho fa tot nou, canvia la història i el món, i canvia la nostra vida. Si el deixem fer podem rebre la pau i  la seva reconciliació. Podem rebre l'alè de Déu, que purifica, anima i transforma la vida.

I es posà al mig dels deixebles, a casa. Diu que estaven amb les portes tancades per por. És la manera de fer de Déu. La Pasqua del Senyor no és espectacular ni multitudinària. Jesús es va aparèixer a uns pocs. Estaven perduts i tristos, però allà s'estaven recolzant-se uns als altres, compartint la taula i reunits en el seu nom perquè era diumenge. El Senyor va al nostre encontre perquè participem de l'experiència pasqual. Ho podrem fer si estem atents o si li donem l'oportunitat. I el millor lloc per a viure-ho és amb la comunitat de germans que es troben per celebrar el misteri pasqual, la celebració dels sagraments.

No tots ho viuen de la mateixa manera. La fe és molt més que uns sentiments o vivències intenses d'un moment. La fe és creure en aquell que ens ha donat la vida, perquè participem de la seva mateixa vida. Per això, en aquest any de la fe, torna a ressonar en nosaltres la benaurança de la resurrecció: "Feliços els qui creuran sense haver vist". Molts són els que malgrat la sequedat o la foscor de la vida, continuen confiant i alimentant el convenciment que Jesucrist és el Senyor, el Salvador, el Déu Viu. Els sants són els grans testimonis d'aquesta experiència de llibertat.

Són claus a tenir en compte per a viure aquest temps pasqual. No caiguéssim pas en el parany de buscar el Senyor allà on no hi és, o d'una manera que no és de Déu.

 

 

 

 

 


En Acció

100 ROMERIA A MONTSERRAT.

Els dies 3,4 i 5 de maig, la Parròquia puja en Romeria a Montserrat.

És la romeria que fa CENT i s'organitzaran diferents actes (que es detallaran en una propera informació). Aquests culminaran el diumenge dia 5, amb la Missa commemorativa de l'efemèride i el dinar de germanor. Cal que hi hagi una bona representació de la feligresia, sentint-nos continuadors d'una tradició de més de cent anys. La trobareu representada en l'exposició que hi ha a l'església.

Animeu-vos  a pujar el diumenge. Afegint-vos així  a la cinquantena de parroquians que hi seran els tres dies, als nois, noies i monitors de l'esplai que el dissabte hauran pujat (els més grans a peu des de Badalona i els altres en autocar), i als pares i mares de l'Aspirantat que també s'hi afegiran. Tu també hauries de ser-hi.

Perquè pugui haver-hi la màxima participació, pel diumenge dia 5, s'organitza un servei d'autocars que sortiran a les 8h de davant de l'església. El preu de l'autocar, cremallera i dinar és de només 35€ per persona (o de 27€ si s'és menor de 12 anys i es tria el menú infantil). Els qui vulgueu participar-hi, cal que us inscriviu a la sagristia o al despatx parroquial.

 

DIADA DE GERMANOR DE L'HOSPITALITAT DE LOURDES:14-4

Començarà a la nostra parròquia amb l'eucaristia de les 11 h presidida pel Sr. Cardenal. Encara us podeu apuntar al dinar de germanor a Casagemes. El tiquet per a l'àpat val 26 euros.

 

COL·LECTES ESPECIALS DE SETMANA SANTA

La col·lecta del Dijous Sant per a Càritas va recollir 576,47€. La col·lecta del Divendres Sant per a Terra Santa va recollir 377,86 €.

 

WEB DE LA PARRÒQUIA www.santjosepbadalona.org

Aquesta setmana podeu trobar imatges i pel·lícules de la Setmana Santa a la nostra parròquia penjades o amb enllaços.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada