2012-06-25

24 de juny de 2012                                     Nº.26

SOLEMNITAT DE SANT JOAN BAPTISTA

Elegits per donar a conèixer el Senyor

Aquest diumenge celebrem la festa d’un sant que és prou important en la nostra història cristiana com perquè passi per davant del calendari dominical. Es pot dir que el va canonitzar Jesús quan li dedica lloances com quan diu d’ell que entre els nascuts de dona no n’hi hagut cap de més gran. Tots els sants, els recordem en el dia de la seva mort, el seu dies natalis. Només celebrem el naixement de tres persones: Jesús, Maria, la mare de Déu, i sant Joan, a més de celebrar-ne la mort com a màrtir el 29 d’agost. La data d’avui es deu a la distància de sis mesos abans de la nativitat del Senyor (25/12) i de tres mesos després de l’anunciació a Maria (25/3). I és una festa molt antiga; sant Agustí ja ens en parla en un sermó.

Escoltem l’escena del naixement de Joan i la imposició del nom el dia de la circumcisió. Joan significa Déu és misericordiós. Avui celebrem aquesta bondat de Déu, no sols per aquella parella d’ancians a qui va concedir l’alegria d’un fill, sinó pel poble d’Israel i per tota la humanitat. Per què en Joan es mostra el pla salvador de Déu. Déu actua i elegeix aquells que col·laboraran amb el seu pla d’anunciar i preparar els camins del Salvador, comptant amb la seva actitud lliure de fe i fermesa. En el prefaci diem a Déu que el lloem en la seva grandesa perquè ha santificat i honorat el més gran dels homes, Joan Baptista, el precursor del seu Fill. També a nosaltres ens ha elegit Déu, i no sols tenim la missió de ser fidels, sinó de donar a conèixer el Senyor i preparar el seu camí perquè pugi arribar a molts. La iniciativa ve de Déu, nosaltres som humils instruments, però amb l’alegria de saber-nos elegits i estimats per Ell.


 

En Acció

 

CELEBRACIONS DE LA SETMANA

Aquesta setmana tindrem les següents celebracions: a la missa de les 20 h del proper dimarts, la festa de Sant Josemaria Escrivà; el dia de Sant Pere i Sant Pau, el proper divendres, hi haurà les misses habituals i l’eucaristia de final de curs dels maristes a les 13 h; el proper diumenge, 1 de juliol, hi haurà el concert de final de curs de la Coral Betúlia, a les 18 h.

 

CELEBRACIÓ DEL CENTENARI DE LES ROMERIES A MONTSERRAT

La comissió del centenari ja s’ha posat a treballar per preparar la celebració d’aquest aniversari d’arribar a les 100 romeries a Montserrat. La comissió és oberta per formar-hi part.

 

PELEGRINATGE A LOURDES

Del 28 de juny al 2 de juliol, un grup de pelegrins de les parròquies de Badalona, amb Mn. Andreu, participa en el 152è pelegrinatge de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes. El setembre hi tornarem a anar, del 20 al 24. Per tant, teniu tots una segona oportunitat per apuntar-vos a anar-hi.

 

HORARIS D’ESTIU

De cara a l’estiu, hi haurà els següents canvis: la missa diària de la Providència de les 7:30 h es farà a les 8:30 h del 2 de juliol al 3 de setembre; durant el mes d’agost no es farà la missa de diumenge de les 12:30 h. La resta d’horaris queden iguals.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada