2012-04-29

29 d'abril de 2012                                               Nº.18    

DIUMENGE QUART DE PASQUA

JORNADA MUNDIAL D'ORACIÓ PER LES VOCACIONS

 

Que què tenim? Tenim de tot.

 

Continuem aprofundint en l'experiència pasqual i aquest diumenge prenem consciència que Jesucrist és el nostre pastor, l'únic i bon pastor. Això es constata en la certesa que Ell és viu i ens acompanya, ens coneix i ens guia, i sempre està a prop nostre, malgrat ens allunyem d'Ell. L'Església i els cristians tenim signes reals i visibles d'això: tenim la seva paraula, a través de la qual reconeixem la seva veu que ens diu allò que ja portem al cor i que ens dóna saviesa i humanitat; tenim el ministeri pastoral dels bisbes, preveres i diaques, que consisteix a fer present i transparent l'acció i la cura del Bon Pastor i que han de vetllar per no tapar aquest pasturatge de Jesús, ja que si ho fessin estarien essent dels que treballen només pel jornal; tenim el carisma profètic i missioner dels religiosos i religioses, contemplatius i actius, que donen la vida per les ovelles, sobretot les que estan més lluny; tenim el testimoni de tants cristians, pares i mares de família, laics i laiques, consagrats i cèlibes, que amb gratuïtat i dedicació fan arribar la cura del bon pastor als altres, principalment els petits i els pobres, a tots els àmbits de la vida; i tenim finalment el més important: els sagraments que celebra l'Església, que amb l'Eucaristia com la seva font i culminació fan present i actualitzen la promesa que el Senyor mai no ens abandonarà i estarà amb nosaltres fins a la fi del temps. O sigui, tenim de tot i força, especialment en aquesta última setmana farcida de sants testimonis.

Aquest diumenge, que preguem per les vocacions, demanem que tots responguem a la crida a ser bons pastors, essent fidels a la vocació cristiana que cadascú té, i que molts joves la descobreixin i hi responguin amb decisió i fidelitat per així fer present la cura i l'amor del Bon Pastor per a tots.

 

                       En Acció

JORNADA PER LES VOCACIONS NATIVES

S'escau avui sota el lema: «Maria encoratja les vocacions en la missió.» Se'ns demana que col·laborem amb la pregària i l'almoina a la formació i sosteniment dels seminaris de missions. Una de les formes és a través de beques. Cadascuna puja a 2.000 €. Podem col·laborar cobrint-la tota o una part, entre tots. Els que pugueu i hi estigueu interessats, podeu fer-nos arribar un sobre amb la quantitat aportada i indicant-hi que és per a aquesta finalitat.

 

AQUEST DIUMENGE COL·LECTA PER FOLRE

Hem de continuar ajudant amb el que puguem. Gràcies a tots els que vàreu col·laborar en la venda de roses per Sant Jordi; va ser tot un èxit.

 

PELEGRINATGE DE L'HOSPITALITAT A LOURDES

La delegació de l'Hospitalitat de Badalona està organitzant el grup d'hospitalaris, pelegrins, malalts i discapacitats que participarem en el proper pelegrinatge, que serà del 28 de juny al 2 de juliol. Tots els que hi estigueu interessats, poseu-vos en contacte amb el rector, que és el consiliari de l'Hospitalitat i que amb el Sr. Cardenal acompanyarà el pelegrinatge. Podeu trobar més informació a: www.hospitalitat.org.

 

PRIMER DE MAIG SOTA LA INTERCESSIÓ DE S. JOSEP OBRER

La pastoral obrera de Catalunya ens ha fet arribar el manifest d'aquest any. Sota la forma de la revisió de vida (veure, jutjar i actuar), ens animen a tenir un nou estil de vida més auster, solidari i reivindicatiu de la causa dels oprimits del nostre món. Tanmateix, ens conviden a la vetlla de pregària, dilluns 30 d'abril a les 20 h al pla de la catedral de Barcelona.

 

PREGÀRIA MARIANA PEL MAIG I ESCOLA DE PREGÀRIA

Durant aquest mes farem la pregària mariana en acabar la missa d'11, i a les tardes resarem el rosari a les 19 h, com a novetat d'aquest any. Dijous vinent, dia 3 de maig, hi haurà Escola de Pregària amb la missa, amb les vespres, i Exposició del Santíssim a continuació.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada