2012-04-21

22 d'abril de 2012                                                           Nº.17    

DIUMENGE TERCER DE PASQUA

PROFESSIÓ MONÀSTICA TEMPORAL

Fa tres anys que estic al monestir; primer de postulant, després de novícia, i ara, el proper dia 27 d'abril (8 h, matí) faré la meva professió monàstica temporal, amb el desig de fer més endavant la professió monàstica solemne.

El dia que vaig entrar al monestir era un dissabte a les dotze del migdia. Anava acompanyada de tres amigues i tot va anar bé, fins que elles van marxar. En aquell moment vaig adonar-me realment del pas que estava donant i em van venir molts dubtes: n'estàs segura?, què hi fas aquí?, i si els altres tenen raó? Però després de la pregària de Vespres vaig sentir-me més tranquil·la.

No cal dir que la vida de comunitat té els seus pros i els seus contres, però en cap moment he deixat de sentir dintre meu un dolç pessigolleig que m'anima i m'empeny a anar endavant i a anar avançant.

Aquest pas és un «Sí» a la crida del Senyor, és posar el Senyor com a centre i com a eix de la meva vida, amb el desig de viure arrelada en Ell. És un compromís a viure la meva vocació en el si de la comunitat, amb la pregària com a fonament. És un nou pas, una nova etapa en aquest camí de la vida monàstica que demana un treball personal intens que dura tota la vida, en aquest «anar-me» configurant al Crist, desprenent-me del «jo» interior, per anar esdevenint el «Tu».

Això ha provocat un canvi radical en la meva vida. Les persones que em coneixen saben que m'agradava molt anar a ballar sardanes, anar al cinema, sortir a sopar amb els amics, la feina, la parròquia… i que valorava molt la llibertat que tenia. Però de fet ha estat aquí on he descobert la veritable llibertat que em fa sentir lliure, plena de joia i amb un cor ample; és una llibertat interior que ningú no em pot arrabassar, que no es pot explicar i que no es pot entendre, s'ha d'experimentar. I el cert és que no em deleixo de res del que feia abans i que sóc molt feliç!!!                 

M. Teresa Furest  

Monestir de Sant Pere de les Puel·les

 

                                      En Acció                   

SANT JORDI

Tots sou convidats a participar en aquesta diada tan nostrada i tan bella  regalant alguna rosa o algun llibre. Recordeu que a Folre hi haurà paradeta de roses i que ha sortit el llibre de la Processó del Dijous Sant. Són idees.

 

ROMERIA MONTSERRAT

Ja podeu passar a recollir el programa per la sagristia o pel despatx parroquial. Encara queda alguna plaça per pujar el diumenge. Si hi esteu interessats, parleu-ne amb el rector.

 

CATECUMENAT INFANTIL

El proper diumenge 29 d'abril, a la missa d'11, batejarem una nena que ha fet el catecumenat durant 2 cursos a la catequesi infantil de la parròquia. Serà una festa pasqual a la qual tots hi som convidats a participar.

 

PREGÀRIA DE VESPRES

Durant tota la Pasqua: de dilluns a divendres, a les 19:45 h i el dijous durant la missa. Els diumenges, a les 19:00 h a la Providència; molt solemnes i cantades, no us les perdeu!!!

 

JORNADA PER LES VOCACIONS NATIVES

Serà el proper diumenge 29 d'abril. Se'ns demana que col·laborem amb la pregària i l'almoina a la formació i sosteniment dels seminaris de missions. Una de les formes és a través de beques. Cadascuna puja a  2.000 €. Hi podem col·laborar cobrint-la tota o una part, entre tots. Els que hi estigueu interessats, ho podeu fer fent-nos arribar un sobre amb la quantitat aportada i indicant-hi que és per a aquesta finalitat.

 

JUSTIFICANT PER A LA DECLARACIÓ DE LA RENDA

Els qui hagin fet algun donatiu a la parròquia o a Càritas i necessitin un justificant per a la declaració de la renda, poden passar a recollir-lo per la sagristia o el despatx parroquial.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada