2020-12-13

Diumenge Tercer d'Advent

DIUMENGE TERCER D’ADVENT 

DOMENICA GAUDETE

ALEGRA’T!!!


En el diumenge de l’alegria, ja a prop de Nadal, us mostrem aquest quadre de Leonardo da Vinci. Representa Sant Joan Baptista en la solitud del desert. Va ser una de les seves últimes pintures. El somriure enigmàtic del sant pot recordar el de La Gioconda.


El testimoni de molts sants i herois de la fe, malgrat la persecució i  les dificultats que han patit, transmeten la serenor i la confiança de mostrar que el que estaven fent era bo i just. Són llum per a nosaltres, i assenyalen el camí de la Veritat. Per exemple, el Beat Joan Roig i Diggle, Santa Teresa de Jesús, Sant Joan Pau II, i tants altres.


És també el cas de Joan Baptista. Va tenir una vida sacrificada i dura que va acabar en martiri. En el quadre apareix amb vestit de pells, una creu de jonc a la mà esquerra i embolcallat per una fosca ombra. Mostra solidesa i força amb un rostre que expressa alhora delicadesa i una misteriosa suavitat. Expressa així la fermesa i la confiança que va tenir per dur a terme la seva missió de ser la veu que anuncia el Messies. El gest convençut d'assenyalar el cel mostra la importància de la salvació, el camí del cel, que arriba amb el baptisme de Jesucrist.


Disposem-nos a viure la vinguda de Jesús amb aquesta mateixa confiança i goig en el cor, perquè arriba el Senyor de la vida i la mort.

                     
 En Acció 




AGENDA 
TERCERA SETMANA ADVENT





Ø Adoració al Santíssim. Dijous des de l’eucaristia de les 20h fins a les 21.15h. Dissabte 19, des de la missa de les 11h fins a les 18h.

Ø Pregàries marianes. Rosari. De dilluns a divendres a les 19.25h, i el dissabte en acabar la missa de les 11h. Àngelus. Al final de la missa diària de les 11h.

Ø Pregària de vespres. De dilluns a divendres: el dimarts a la missa de les 20h i els altres dies a les 19.45h. El dissabte a les 17.45h. Utilitzarem l’aplicació del mòbil CPL. Cal descarregar-se-la.

 


FORMACIÓ ARXIPRESTAL

El divendres 18 a les 20.30h hi haurà la conferència arxiprestal "Adviento: encontrar a Jesús hoy", a càrrec del P. Eduardo Sanz, ocd. La trobada, que serà telemàtica, comptarà amb el testimoni d’un laic de la Parròquia de Sant Sebastià sobre el temps de la Covid. Més endavant passarem l'enllaç.

 

BENEDICCIÓ DEL NENS JESÚS, 
COL·LECTA DE CÀRITAS…

El IV diumenge d’Advent som convidats a portar els nens Jesús dels nostres pessebres a les eucaristies per a beneir-los. També dir-vos que les col·lectes aniran destinades a Càritas. El mateix diumenge hi haurà la recepció de la Llum de Betlem, a la missa de les 20h de Santa Maria.  

 

ANY SANT DEDICAT A SANT JOSEP

Amb la carta apostòlica Patris Corde -Amb cor de pare-, el papa Francesc convoca un any sant amb motiu del 150è aniversari de la declaració de Sant Josep com a patró de l’Església Universal. Es va iniciar el passat 8 de desembre i acabarà el mateix dia de l’any 2021. Estem d’enhorabona per celebrar aquest jubileu del nostre patró coincidint amb la celebració del 75è aniversari del nostre temple. Anirem fent propostes per viure i apropar-nos més al testimoni de Sant Josep, tan fonamental per a tots els cristians.