2020-12-20

Diumenge Quart d'Advent

ACULL


Una de les Anunciacions més delicades i no tan conegudes és la que Francisco de Goya va crear per una capella del convent dels Pares Caputxins de Sant Antoni del Prado de Madrid. Va ser destruïda el 1890 però la pintura es va poder salvar i va passar a mans privades.

Està creada per contemplar-la de baix a dalt i admirar la grandesa del moment. Ens adonem que els rostres són molt transparents i delicats, en harmonia amb la transcendència del que està succeint. Maria, agenollada, accepta humilment el pla de Déu que l’arcàngel Gabriel li presenta amb tota la determinació. Li porta un missatge celestial. Maria es mostra com la que escolta i acull la Paraula de Déu. Goya ho representa amb un rotlle, al·lusiu a la forma que tenia l’Antic Testament en aquell temps. En concret, es mostra el passatge d’Isaïes que profetitza el naixement del Messies d’una verge. També apareixen uns lliris, signe de la puresa: Maria tota ella per a Déu. I el cistellet de feina, que ens recorda la vida quotidiana, on trobem Déu. El tercer protagonista és l’Esperit Sant, que des de les altures baixa en feixos de llum banyant les dues figures.

Aquest diumenge escoltem l’Anunciació. L’actitud de Maria representada en aquesta obra ens prepara per acollir el Senyor que de nou ve a visitar-nos per Nadal. Cal estar preparats amb senzillesa. Estar atents a la Paraula de Déu i al que ens diu sobre la nostra vida. Si el deixem entrar, ens inundarà de la seva llum de pau i amor, i ens farà capaços d’il·luminar els altres.


PROGRAMA DE NADAL I EPIFANIA
Prèvia: Setmana IV d’Advent

Celebració comunitària perdó: dimarts 22/12, 20.30h, en acabar la missa.

Pregària: Continuem amb l’Àngelus, Rosari i Vespres fins la vigília de Nadal.


Nadal

-        Dijous 24 de desembre: Missa del Gall a les 19.30h, amb la Vetlla de Nadal de la Catequesi a les 19h. A la Providència, a les 18.30h. A la Parròquia Sant Pau, a les 19.30h.

-        Divendres 25 de desembre: missa a les 11h i a les 12.30h. No hi haurà misses a les 9h ni a les 20h. A la Providència, a les 10h.


Sant Esteve. Dissabte 26 de desembre

Missa a les 11h i a les 20h. No hi ha missa a la Providència.La Sagrada Família

  Dissabte 26 de desembre: missa de la vigília a les 20h.

   Diumenge 27 de desembre: misses a les 9h, 11h, 12.30h i 20h. A la Providència, a les 10h. A la missa de les 11h celebrarem les noces d'or i d'argent del 2020, i els de primer any de casats.


Sants Innocents. Dilluns 28 de desembre

Missa a les 11h i a les 20h. A la Providència, a les 8h.


Santa Maria, Mare de Déu i Dia de la Pau

-        Dijous 31 de desembre: missa de la vigília a les 20h.

-       Divendres 1 de gener: misses a les 11h, 12.30h i 20h. No hi haurà missa a les 9h. A la Providència, a les 10h.


Diumenge segon de Nadal

-        Dissabte 2 de gener: Missa per la Pau, organitzada per Justícia i Pau i l’Aspirantat, a les 20h.

-        Diumenge 3 de gener: misses a les 9h, 11h, 12.30h i 20h. A la Providència, a les 10h.


L'Epifania del Senyor (Els Reis)

Dimarts 5 de gener: missa de la vigília a les 20h.

Dimecres 6 de gener: misses a les 9h, 11h, 12.30h i 20h. A la Providència, a les 10h.


El baptisme del Senyor. Diumenge 10 de gener

Les habituals de la vigília i del diumenge.

 

CAMPANYA DE NADAL DE CÀRITAS PARROQUIAL

Com segurament ja sabreu, al mes de maig es va posar en marxa un banc d’aliments als locals parroquials. Aquest projecte va ajudar més de 50 famílies, i va ser possible gràcies a la generositat de moltes persones voluntàries. N’estem molt orgullosos.

Volem continuar atenent les persones més fràgils i vulnerables, amb més creativitat i compromís per part de tothom. El projecte que volem implementar a partir del gener és el de la targeta moneder. Es tracta d’una eina que pretén que les famílies amb risc d’exclusió social puguin adquirir aliments i productes bàsics d’una manera digna.

A més, continuem amb altres projectes com el Folre i el Reforç Educatiu.

És per això que us demanem, en la mesura de les vostres possibilitats, que col·laboreu en la campanya de Nadal de Càritas Parroquial. La vostra ajuda és molt important, i us agraïm per endavant qualsevol aportació que pugueu fer. Així podrem avançar en la construcció d’un món millor.

Com es poden fer els donatius a Càritas Parroquial?

-      Personalment a la Parròquia de Sant Josep

-      Per transferència bancària: ES67 2100 0186 5902 0056 5720

-      Per Bizum: Codi 01080

Recordeu que aquests donatius es poden desgravar fiscalment en la Declaració de la Renda o l’Impost de Societats. Si us interessa, ens hauríeu de fer arribar les vostres dades. A més, si ens comuniqueu el telèfon mòbil i/o el correu electrònic, us podrem enviar informació sobre les diferents convocatòries de Càritas.

Per a més informació:  santjosepbadalona@gmail.com.