2019-09-29

Diumenge XXVI de Durant l'any
LA GRAN OPORTUNITAT

Escoltem una altra paràbola de Jesús en l’evangeli d’aquest diumenge. És la de Llàtzer, el pobre i l’home ric. Prou coneguda per tots, vull destacar la ironia del Senyor en explicar com, ni que ressuscités algú d’entre els morts, els rics no es deixarien convèncer per canviar de vida i ser solidaris amb els més pobres. La ironia està en què Jesús és el que ressuscitarà per mostrar-nos el camí de la vida. Ell és l’oportunitat que tenim per salvar-nos i estar a la casa de Déu. És el  Fill de Déu que ha estat enviat per vèncer el poder del mal i alliberar-nos de tot allò que anul·la la dignitat de les persones i impedeix la fraternitat.  La paràbola ja ens avisa del perill de les riqueses i la gravetat en no preocupar-nos per les necessitats dels homes i dones més febles, mentre es gaudeix de seguretat i opulència. I també de l’engany que suposa aquesta situació injusta que no reflexa en absolut el que Déu vol. La mort arriba a tothom i és llavors que s’aclareix tot però ja no hi ha volta enrere. Per tant, la paràbola ens anima a posar remei al nostre estil de vida perquè sigui més segons la justícia i la solidaritat. Però sabem que sols no podrem fer-ho necessitem el Ressuscitat. El Senyor ens ensenya la veritat. Ell il·lumina la realitat de la vida. Ell és viu i actiu entre nosaltres i és el que pot ajudar-nos a superar les esclavituds i la nostra indiferència.  Per això cal que el fem present, que l’escoltem i el seguim. I depèn de nosaltres que molts homes i dones d’aquest món el coneguin. Ell és el qui pot canviar els cors i el nostre món segons el pla de Déu. Comencem el curs i posem-nos a treballar com  a servidors del Regne per a la salvació de tots que comença en aquesta vida. Aprofitem la gran oportunitat que Déu ens regala.


   En Acció  


INCI DE CURS

Anem començant totes les activitats del curs, amb la cloenda del 150è. El proper dijous comencem l’Adoració al Santíssim, des de la missa fins a les 21:15 h.

El diumenge 6, celebrarem l’inici de curs de la catequesi parroquial amb una trobada a St. Jeroni de la Murtra. Per inscriure infants, passeu pel despatx parroquial o parleu amb els mossens. Hi ha catequesi els dilluns a la tarda; els dissabtes: de 15:45 a 17 h, Racó de Fe (lifeteen), abans de l’esplai, per adolescents i joves; i, a partir de les 18:30 h amb la catequesi familiar.

També estem preparant el Reforç Educatiu, cada tarda de dimarts a divendres. Aquest any l’ampliem amb els adolescents. Necessitem voluntaris, tant per donar el berenar com per l’ajuda escolar.

CELEBRACIONS FINALS DEL 150è

El proper diumenge 6 d’octubre, a les 18 h, al temple, tindrem l’espectacle anomenat: Homenatge, que vol ser un sentit reconeixement d’estimació a la parròquia per la seva història de servei a la ciutat.

També us apunto la resta d’actes que anirem fent de cloenda:

ü El diumenge 13 d’octubre celebrarem el 74è aniversari de la dedicació del temple.
ü Inauguració de la capella del Sagrat Cor de Jesús amb el Columbari. Serà al voltant de l’1 de novembre.
ü Eucaristia final del 150è, el darrer diumenge de l’any litúrgic, 24 de novembre. Presidirà el vicari episcopal i participarà l’Orfeó Badaloní.
ü Pelegrinatge a Terra Santa, de l’1 al 8 de desembre, més un a extensió a Jordània. Hi anem uns 80 pelegrins. El dimecres 23 d’octubre, a les 18;30 tindrem la següent reunió de Terra Santa per preparar-nos.
ü L’exposició del 150è que es troba al voltant del presbiteri.