2019-09-22

Diumenge XXV de Durant l'any



HISTÒRIA D’UN CORRUPTE

L’evangeli d’aquest diumenge ens presenta una història curiosa i sorprenent que ens planteja seriosos dubtes ètics. Ens parla d’un estafador que ha estat descobert i que per poder sobreviure s’enginya una nova estafa. I a sobre, el Senyor el presenta com un exemple fent una lloança de la seva actitud.

Evidentment, no es tracta d’una lloança a la falsedat i corrupció en els negocis. El que lloa el Senyor és l’espavilat que és aquest amb l’afany de sortir-se amb la seva. I ho aclareix dient una evidència que tots captem molt sovint: Que els que van amb males arts perseguint interessos propis acostumen a tenir més èxit perquè hi posen tot el seu interès i motivació. Ho afirma dient que són més prudents: que vol dir que posen tots els mitjans necessaris per aconseguir l’objectiu. En canvi els que van amb bona fe treballant pels interessos del Regne de Déu, sovint es cansen i fallen, i cauen en el desànim i la sensació de fracàs. Ha faltat implicació i lliurament. Posar-hi el cor.

El Senyor ens crida a canviar aquesta actitud. Ens interpel·la perquè posem totes les nostres capacitats i intel·ligència a favor del seu pla de salvació. I no oblidem buscar sempre la seva ajuda. I la raó és la motivació que hem de tenir. Tenim molt més a guanyar. Ho diu molt clarament el Senyor. Llavors “trobareu el qui us rebi eternament a casa seva”. Ens convida a tenir una estratègia, que és la d’utilitzar les riqueses, els béns i les coses que tenim per guanyar amics per a l’eternitat. Això és treballar a favor dels pobres, necessitats, malalts, els que no coneixen Jesús, els que sofreixen...

Comencem un nou curs i fem el nostre pla personal de treballar pel Regne de Déu amb tot el que som i tenim. Tenim molt més a guanyar. Siguem prudents.



  En Acció 





CATEQUESI PARROQUIAL

Estem en temps d’inscripcions de la catequesi. Ajudeu-nos a animar les famílies per que apuntin els seus fills a la catequesi i a pregar a Déu que molts infants i joves sentin la crida a venir a la iniciació cristiana. Avui diumenge i demà dilluns, últims dies organitzats amb catequistes per inscriure’s. Després poden passar pel despatx parroquial o parlar directament amb els mossens. Aquest any presentem moltes novetats: el fil conductor serà el viatge a Terra Santa; començarem el curs amb una excursió a St. Jeroni, el 6 d’octubre; i, la missa familiar i la catequesi familiar la farem els dissabtes al vespre.


MISSES DE DIFUNTS

A finals de juliol ens va deixar Mn. Jesús Sanz García, antic rector de la parròquia. Celebrarem un missa per ell, el dimarts 8 d’octubre, a les 20 h. La presidirà Mn. Enric Termes que va ser el seu vicari a la parròquia. També ens ha deixat la Maria Teresa Gibernau, germana de Mn. Laureà. El dimarts 15 celebrarem la missa per ella. També us demano un record i pregària  per la Maria Dolors Puigarnau Ortiz, mare de Mn. Ignasi Borrull i per la Gna M. Núria Giró i Torroella, que ens han deixat darrerament.


HOMENATGE PARRÒQUIA

Anem concloent l’any del 150è. Us presentem un dels actes finals que estan preparant un bon grup de feligresos i simpatitzants de la parròquia i amants de l’art dramàtic. Dirigits per Miquel Creixell i amb la participació de la coral Betúlia ens oferiran aquest espectacle anomenat: Homenatge, que vol ser un sentit reconeixement d’estimació a la parròquia per la seva història de servei a la ciutat. Serà el 6 d’octubre, a les 18 h, al temple.


NOVETATS EN ELS SERVEIS DE CÀRITAS PARROQUIAL

Aquest curs oferim i ampliem serveis del Folre, del reforç escolar i es comença un nou projecte de llars compartides. Ja ho anirem explicant. Necessitem voluntaris. Animeu-vos i animeu els de casa vostra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada