2019-05-05

Diumenge tercer de Pasqua



DIUMENGE III DE PASQUA

SENSE ELL NO PODEM FER RES
Per Pasqua anem descobrint com es fa present el Senyor en «l’avui» de l’Església. Aquest diumenge ens convida a observar la missió de l’Església com a presència del Ressuscitat. Jesús ens encomana l’anunci de la Bona Nova, però no sense la seva implicació ni la seva presència. En l’evangeli escoltem que la pesca dels deixebles acabava en un estrepitós fracàs. És la imatge de l’Església auto-referencial. Una Església que no tingui el Crist com a principi i fi del seu ésser i de la seva tasca en el món no podrà ser sagrament del Ressuscitat, i el seu ministeri evangelitzador serà en va. És el Ressuscitat el que converteix el desastre en èxit extraordinari. «Tireu la xarxa». L’imperatiu del Senyor segueix ressonant en la comunitat dels deixebles generació rere generació com a senyal que la seva participació personal allibera l’Església de la temptació de constituir-se en una institució secular o mundana. El Senyor no es desentén de la tasca evangelitzadora de l’Església. Per això hem de realitzar la nostra missió des d’una confiança serena. Però la confiança no abunda entre nosaltres, que ens sentim a la intempèrie, bregant de nit, mancats fins i tot de la tènue llum de la lluna que orienti els nostres esforços i sense que obtinguem resultats visibles.

La missió troba el seu port segur al tornar constantment vora l’Eucaristia on el mateix Ressuscitat es fa present per concedir-li la seva força, el seu vigor, la seva pròpia persona. Pere reconeix el Ressuscitat i saltant de la barca es llança a l’aigua cap a ell, i allà, un cop s’han reunit tots, el Senyor els parteix el pa i el peix. Com Pere, som cridats a obrir els ulls a la fe per poder reconèixer el Senyor enmig de nosaltres i experimentar en primera persona aquesta trobada d’amor amb el Ressuscitat que ens alimenta i alena la nostra vocació de testimonis valents de la resurrecció, seguint l’estela dels apòstols segons el relat dels Fets (CPL).



CONCERT DE PASQUA

Aquest any tornem a organitzar el concert de Pasqua amb Gospel Sentits. Amb motiu del 150 aniversari de la Parròquia ho fem al carrer com un regal a tot Badalona, i dins del Programa de les festes de Maig. Som tots convidats a vibrar al ritme del Gospel.
                      
PREGAR PER PASQUA AMB MARIA

Hem començat el maig i resem el Mes de Maria en acabar les misses d’entre setmana. Els dissabtes, a continuació,  fem el rosari. Durant tota la Pasqua, de dilluns a divendres, hi ha la pregària de Vespres. El dimarts la fem amb la missa de les 20h i la resta de dies, a partir de les 19:30 h, en acabar el rosari. També tenim els següents espais de pregària comunitària: els dimecres, a les 21 h, l’Hora Santa pels pobres, amb “los Jóvenes de San José”; els dijous, a continuació de l’eucaristia de les 20 h, adoració fins a les 21 h.

COL·LECTES ESPECIALS SETMANA SANTA

La col·lecta del Dijous Sant per a Càritas va ser de 768 € i la del Divendres Sant per a Terra Santa va recollir 283  €. Han pujat respecte l’any passat. Moltes gràcies a tots els que heu col·laborat.

106 ROMERIA A MONTSERRAT DEL 150è ANIVERSARI: 24-26 MAIG

Tots convidats a pujar tots els dies o, al menys, un dia. El diumenge pujarà un autocar. Encara queden cel·les. Com que el diumenge és dia d’eleccions, tornarem aviat havent dinat. Apunteu-vos a la sagristia o al despatx parroquial.