2019-05-18

Diumenge cinquè de Pasqua




COMBREGAR PER ESTIMAR

Avancem en el temps de Pasqua i anem contemplant, vivint i actualitzant l’experiència de vida en Crist amb tots el seus trets distintius que ens donen garantia que és veritablement cristiana. Així continuem «detectant» les diverses realitats eclesials que manifesten la proximitat del Ressuscitat. Avui ell mateix ens parla de l’amor que hi ha d’haver entre els deixebles. Una manera nova per la qual seguirà entre els seus: l’amor que ens identifica com a cristians. La seva presència invisible és, per tant, perceptible i palpable en l’amor i, més concret, en l’amor dels seus seguidors. Hem de tenir cura de la celebració litúrgica com a expressió d’aquesta fraternitat sustentada, i fins i tot alimentada, per l’amor que el Crist ha volgut que fos la via de la seva presència. Encara avui és perceptible una espiritualitat litúrgica caracteritzada per l’ individualisme i la pietat personal que fan de l’assemblea una mera suma de subjectes sense que entre ells hi hagi cap altre vincle que la fe. L’assemblea és, també, un signe de la Pasqua del Senyor, i hem de contribuir al seu reconeixement mitjançant el nostre concurs.

Combregar amb el Crist és imprescindible perquè puguem fer realitat el manament de l’amor. Només és possible estimar i combregar amb el germà des de la nostra vinculació al Crist. Com més profunda en sigui, la nostra adhesió, més gran serà el nostre apropament al proïsme. El gest de la fracció del pa és eloqüent: el Crist es parteix per ser repartit i fer de nosaltres un sol cos. El Cos partit és la font de la unitat, de la concòrdia. És per això que els cristians afirmem que és la comunió amb Ell que ens fa estimar de veritat i ésser els seus deixebles. (CPL)



                                                  En Acció  


Consell Parroquial 14 maig 2019



Presentació Llar de Maria. La fa una de les responsables. Cerquen un major contacte amb la parròquia. Vénen als locals els dissabtes matí i demanen durant el juliol poder  fer una activitat “Esplai” amb mares i infants. Cal fer una reunió de coordinació amb els grups que comparteixen espais.

Revisió. Setmana Santa. La valorem positivament. Destaquem el pregó de Setmana Santa d’en Joan Rosàs. 150è aniversari. Valorem positivament la Moixiganga i el concert de Gospel Sentits. Ambdós actes han tingut un cost econòmic per a la Parròquia. Campanya pro-Veneçuela. Demanem la implicació de l’Esplai en la recollida de medicaments. 

Economia. Centre Parroquial. S’informa que el Bisbat està estudiant tres propostes d’inversors per reformar i gestionar el Centre Parroquial. L’Ajuntament ha posat un ultimàtum per dur a terme la reforma pendent. Columbari. El projecte està molt avançat. Instal·lació elèctrica. Falten petits detalls per acabar-la que haurà d’assumir la Parròquia després que l’empresa contractada a instàncies del Bisbat hagi fet fallida.

Consell pastoral arxiprestal. Cal buscar un representant.

Programa 150è aniversari. 106 Romeria a Montserrat (24-26/5). Ja està a punt. Un grup de l’Esplai pujarà caminant. Us podeu apuntar a pujar en autocar el diumenge, a la sagristia o al despatx parroquial. Pentecosta. Hi haurà una vetlla de pregària a la Cripta, animada pel grup de gospel Little Light, el 9 de juny a les 18.30h. Terra Santa. Hi haurà una trobada de convivència el 5 de juliol. Llibre sobre la Parròquia. Volem continuar el treball realitzat pel J. Ma. Rojo, per poder publicar-lo. Exposició. Proposem a l’Esplai que organitzi una visita amb infants i familiars.
Propers actes. Sortida arxiprestal de catequistes. 1 juny. Es farà a l’ermita de la M.D. de l’Alegria, a Tiana. Trobada diocesana de seguiment del Pla Pastoral “Sortim!”. Tots som convocats el diumenge 2/6, a la Sagrada Família, a les 18 h: entrada lliure.
Altres. El grup de famílies vol preparar trobada per Corpus i el Cinema a la fresca, pel qual es demana col·laboració del Consell per proposar títols de pel·lícules. Per apuntar-vos al Pelegrinatge a Lourdes de l’Hospitalitat passeu els dijous 23 i 30 de maig, 6 i 13 de juny pel despatx parroquial.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada