2018-11-04

Diumenge XXXI de Durant l'anyOn trobem Déu

Després de tot un camí de preguntes i respostes sobre el sentit de la vida i del que és veritablement important, especialment aquests darrers diumenges a través de Sant Marc, arribem al punt central de la qüestió que avui ens revela el Senyor. Ens ajuda aquesta història. Una vella llegenda hindú conta que hi va haver un temps en què tots els homes eren déus. Però van abusar tant de la seva divinitat que el Déu Suprem, va decidir llevar-los el poder diví i amagar-lo en un lloc inaccessible. Així, el major problema va ser, doncs, trobar un amagatall. Quan els àngels van ser convocats per resoldre aquest problema, van proposar el següent: "Enterrem la divinitat de l'home a la terra." Però Déu va contestar: "No, això no serà suficient. Cavarà i la trobarà." Llavors els àngels van replicar: "En aquest cas, posem la divinitat al més profund dels oceans." Déu Suprem va respondre:
“No, tard o d'hora, l'home explorarà les profunditats de tots els oceans i és segur que un dia la trobarà i la portarà amb ell a la superfície." Llavors, van concloure: "No sabem on amagar-la. Sembla no existir, ni a la terra, ni al mar, cap lloc en què l'home no pugui descobrir un dia." I el Déu suprem va dir: "Això és el que farem amb la divinitat de l'home. La ocultarem en el més profund de si mateix, perquè aquest és l'únic lloc on ell mai pensarà en buscar-la."

Doncs el Senyor ens ensenya a trobar Déu per ser com ell en el cor, que és el motor de la vida que mou a estimar. Estimar Déu i estimar els altres, és el que dóna sentit a la vida i ens fa ésser humans, fills de Déu. Donem gràcies per aquesta revelació que ens fa Jesús avui i que visquem per fer possible l’amor de Déu. En Acció
Consell Parroquial 30 octubre 2018   

Novetats curs. S’incorporen nous membres: P.Jesús Sans (prior Carmelites) i Núria Subiràs i la Júlia Montilleo de l’Aspirantat. Pau Manent, serà instituït acòlit el proper 6 de novembre,19:30 h, a la capella del Seminari.

Informació dels inicis del curs dels diferents grups. Fem un repàs dels serveis i activitats que ofereixen els grups dels membres del Consell: Catequesi. Ja ha començat. Hi ha hagut un increment d’infants respecte l’any anterior. S’insta a l’Esplai a animar la missa d’11 h amb guitarres. Esplai. Han establert 30 infants per grup. Càritas. Ha començat el Reforç educatiu. Proposem ampliar a altres infants del barri, fet que requeriria més voluntaris. L’Esplai informarà als monitors per demanar col·laboradors. Rober. Es requereix la col·laboració de persones voluntàries. Folre. S’assenyala que les persones usuàries del centre tenen una assistència més discontínua que anys enrere. S’informa que es donen uns 20-25 sopars diaris. Vida creixent. Aquest curs es dedicarà a l’estudi de testimonis de fe. Litúrgia. Properament s’iniciarà la preparació de l’Advent i Nadal. Justícia i Pau. Hi haurà la Missa per la Pau, amb la participació de l’Esplai. S’està treballant en la Taula de Diàleg interreligiòs de Badalona. Trobada de voluntaris. Es valora positivament i es planteja la periodicitat anual. Proposem treballar en un proper Consell les conclusions dels grups.

150 aniversari. Presentem els actes programats per novembre i l’Advent. Repassem com es van concretant els propers actes de 2019: cicle de conferències, concert de Gospel al carrer pel mes de maig, les inscripcions al pelegrinatge a Terra Santa que se situa entre les  60 persones, els actes per la festa de St. Josep, amb la col·laboració de l’Esplai, la col·locació d’un llum al campanar que recorda l’antic far...També presentem articles de merchandising. Prendrem una decisió en el proper Consell. La representant de l’Esplai presentarà una proposta de disseny.

Altres qüestions. La pintura mural de la Cripta tira endavant i el Columbari està pendent d’aprovació pel bisbat. Estem pendents del judici contra la parròquia pels sorolls i vibracions del club de bàsquet del Centre Parroquial. Alhora s’estan estudiant noves propostes empresarials. El nou representant al Consell Pastoral Arxiprestal serà en Jaume Ventura.