2018-10-27

Diumenge XXX de Durant l'any


El foraster

Ha tingut èxit aquest programa de televisió que ens parla de com veu la vida d’un poble un que va a visitar-los. En la nostra vida comunitària i personal moltes vegades necessitem d’algú de fora del nostre entorn que ens faci adonar de la realitat que vivim. És el principi que us destaco en l’evangeli d’aquest diumenge. Portem una sèrie de diumenges, en els quals veiem com els deixebles i els que sembla que són els bons, els normals, no entenen la proposta del Senyor, l’evangeli. Us en recordeu?: el rebuig de la proposta del matrimoni, el renyar els infants que s’apropen, el domini de les riqueses i les pretensions de poder. En totes aquestes situacions els deixebles no comprenen la proposta de conversió del Senyor. Aquest diumenge, trobem un que ve de fora, que no és del grup ni és dels que compten pel món: un pobre cec del camí, que ens dóna una lliçó. Primer és un pobre cec que s’adona de la seva ceguesa i vol veure-hi. Humilment però insistentment s’adreça al Senyor. El reconeix com el Fill de David, el qui havia de venir, el Messies. Quan el Senyor el crida, llença la capa, que és tot el que tenia per abrigar-se a la nit. Ho deixa tot per trobar-se amb el Senyor. És la seva oportunitat i l’aprofita. I és la fe en Jesús que el fa veure-hi, i llavors el segueix. Tot un exemple del que significa ser deixeble: adonar-nos de la nostra ceguesa, ser humil, ser capaç de deixar-ho tot i posar la nostra fe en Jesucrist per seguir-lo només a Ell.  És un de fora, el que ensenya als que formen el grup dels deixebles, el seguiment del Senyor. I és tan important el que ens mostra que inclús sabem el seu nom: Bartimeu. Avui ens ho ensenya a nosaltres i ens ensenya també a estar atents als que vénen de fora: sobretot els petits, els marginats, els refugiats, els que no compten.., per aprendre una mica d’ells el que significa creure en Déu.

En Acció


ARRIBA EL NOVEMBRE DEL 150é
Tots Sants, dijous 1, amb horaris dels diumenges amb la missa de les 20 h del dimecres 31. La tradicional passada del Sant Crist de Sta. Maria pel Cementiri Vell de Badalona amb el Cos de Portants, a les 12:30 h.
Commemoració de tots els Fidels Difunts, divendres 2, misses del dia: 11h i a les 20 h.
Missa per a tots els difunts de Badalona. Serà el dilluns 5 de novembre; hi haurà la missa que organitza Pompas Fúnebres de Badalona.  Serà a les 20 h, a Sant Josep, i la presidirà el Sr. Bisbe Antoni Vadell.
Institució d’acòlits de 8 seminaristes. Entre ells Pau Manent. Serà el dimarts 6 de novembre, a la capella del seminari (SCB) , a les 19:30.
Concert en do menor Luigi Cherubini. Serà l’11 de novembre, a les 18 h, a la nostra església. L’interpretaran el Cor Participatiu de La Garriga i el Cor Americantus i el piano amb Àlex Castellana.
Recordant. La dramàtica del Centre Parroquial Sant Josep ens oferiran un recull d’obres dramàtiques i sacramentals, de la historia escènica i teatral de la nostra parròquia. El dies 24 o 25  (Per determinar).

DOMUND
A la col·lecta per les missions es van recollir 1.205,92 €.  Moltes gràcies a tots per la vostra solidaritat.

CAMPANYA HUMANITÀRIA PER VENEZUELA.
La promouen la Fundació Catalunya-Amèrica de St. Jeroni de la Murtra i la Cartoixa. En concret es demanen medicaments, menjar que es conservi i articles de primera necessitat. Ho podeu portar a la parròquia. Els donatius els podeu ingressar a: ES 330019 00 6505 4128000280.