2018-04-28

Diumenge cinquè de PasquaSORTIM JUNTS!
El passat diumenge es va presentar el nou Pla Pastoral Diocesà en un acte celebratiu a Santa Maria del Mar. Aquesta setmana el trobareu en el interior del Full Dominical Diocesà. Trobareu que té com a lema: Sortim!
Aquesta setmana escoltem una nova imatge sobre la presencia i l’experiència del Crist Ressuscitat tant a nivell personal com comunitari: la del cep i els sarments. Aquesta posa de relleu les tres dimensions que té el nou pla pastoral.
La primera i més important la de romandre units a Crist. Ell és el tronc del cep que el Pare, el vinyater, ha plantat en aquest món. Només ell té la capacitat de generar vida i d’alimentar i regenerar-ho tot perquè pugui florir i donar fruit. Això és ser deixeble del Crist. El pla pastoral parteix de l’encontre i l’anunci de Jesucrist.
La segona, en depèn de la primera, és la capacitat de conversió. És la poda com a discerniment per deixar tot allò que ens impedeix donar bons fruits. El Pla Pastoral es defineix com una crida a la conversió pastoral. Cal fer un discerniment per a convertir-nos i deixar un estil d’actuar i pensar que no és evangèlic, per a sortir a anunciar l’autèntic Jesucrist, amb la nostra vida: amb fets i paraules.
La tercera, completa la segona. Això ho hem de fer junts. És una conversió pastoral de tota l’Arxidiòcesi de Barcelona. Formem part d’una vinya, i això vol dir que no es tracta d’anar en solitari o amb el meu  grupet o amb la meva idea, sinó formant part i participant en l’Església del Senyor, el Cos de Crist. Viure la comunió i el treball en equip.  El Pla Pastoral ens crida a la fraternitat i al discerniment. I això ho hem de fer en Església.


         En Acció


NOVA MEGAFONIA PER A L’ESGLÉSIA GRAN

Feia molt de temps que rebia constants avisos, per dir-ho d’una manera suau, “Mn la megafonia de la Parròquia no funciona”.  Abans de Setmana Santa un feligrès em va fer escoltar la remor que se sentia quan celebràvem l’Eucaristia. Aquesta va ser la gota que va fer vessar el vas!! Realment d’aquella manera no es pot fer cap tipus de pastoral. Si els parroquians no poden entendre els missatges apostòlics i evangèlics, les lectures no les entenen, de què servirà? Alguns fins hi tot potser se n’aniran a una altra església? Cal posar fil a l’agulla! Molt ben assessorats per altres parròquies vàrem trobar uns professionals que han sabut solucionar el problema. Per fi tothom s’assabenta del que diem. En som conscients. Per què se sent tan bé? Els altaveus van dirigits a l’alçada dels oïdors que som nosaltres i no s’escampen per l’església. Total una audició adequada i perfecta.
Què passa ara? Com podeu tots suposar, el cost d’una solució tan positiva és elevat. No és comprar una nevera o rentadora. El cost és de 14.000 €.
Farem una campanya amb la qual esperem la vostra generositat per ajudar a pagar aquesta despesa. Evidentment  una part la farà la Parròquia, però també necessitem la vostra ajuda  i col·laboració.

AGENDA

El divendres 4 de maig, a les 20:30 h, tindrem trobada de reflexió sobre la Paraula de Déu, a la sala de reunions de Ventós Mir.
El proper diumenge 6  celebrarem Confirmacions de la catequesi. Serà a les 11h i la presidirà el Cardenal Joan Josep Omella. El mateix diumenge hi ha l’ordenació diaconal del Joaquim Sabater, a les 19 h, a la Catedral.
El 10, 19:30 h, Ministeri lector a Pau Manent al Seminari Conciliar; El 13, celebrarem la Unció dels malalts en la missa de les 11 h. Els que la vulgueu rebre ja us podeu anar apuntant.

FOTOS ROMERIA DE MONTSERRAT I 150 ANIVERSARI

Trobareu un bon recull de fotos sobre la Romeria de Montserrat a la pàgina web: http://www.santjosepbadalona.cat
També la comissió del 150 aniversari vol preparar una exposició de fotos sobre la història de la parròquia. Per això com altres vegades us demanem que ens feu arribar fotografies antigues que tingueu a casa. Cal que en les lliureu en un sobre, amb la data d’aquestes, els noms de les persones que hi surtin, la informació que ens pugueu donar i les vostres dades. Nosaltres les escanejarem i us les retornarem en els propers dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada