2018-01-20

Diumenge tercer de Durant l'any

El mètode de Jesús
Hem començat l’evangeli de Marc que, després de presentar Jesús i la seva identitat, ens explica enseguida com comença la seva missió. Quina serà la seva manera d’actuar, d’obrar, el seu mètode. Comença la missió marxant a Galilea i anunciant l’Evangeli de Déu. Ens diu que el temps present és el temps bo per trobar a Déu. No cal esperar demà i el que el Regne de Déu és a prop. Déu és visible i present en la persona de Jesús, en les seves paraules i obres poderoses. Però és llavors que comença la segona part del mètode: la nostra participació: ens crida a convertiu-nos, que és canviar de mentalitat, de cor i de vida, per creure en l’Evangeli. I a continuació comença la crida als primers deixebles. És ell mateix qui els crida, qui elegeix, i els convida a seguir-lo: que l’acompanyin i siguin testimonis de les seves accions i paraules. És la vocació cristiana.
Aquesta és una característica fonamental de l’evangeli. El Senyor ens crida a participar de la seva vida: “Veniu amb mi”, i a fer nous deixebles: “Us faré pescadors d’homes”. La seva missió la dur a terme amb els deixebles, vivint i compartint amb ells.
Marc ens descriu com és el pla de Jesús: la crida a convertir-nos i seguir-lo, a estar amb Ell, i l’enviament a evangelitzar, a través de cadascú de nosaltres, en grup, en comunitat, en Església, duent la Bona Noticia a nous deixebles, però sabent que anem sempre amb el Senyor.

En Acció

PREGÀRIA DE TAIZÉ

Estem en la setmana de pregària d’unitat dels cristians que s’acabarà el 25 de gener. Aquest any amb el lema: “La vostra dreta, Senyor, és forta i gloriosa”. Nosaltres tindrem aquesta intenció a les eucaristies de cada dia durant aquesta setmana. El nostre acte central arxiprestal serà a la Providència,  el dimecres 24, a les 19 h. Aquest any ens toca als catòlics organitzar-ho i farem una pregària de Taizé. Tots som convidats a afegir-nos a l’encontre de pregària i si veniu una estona abans podeu participar de la coraleta.

CANTATA SOLIDÀRIA DE BACH

Serà el proper dissabte 27, aquest cop, a les 19 h, a la Cripta.

TEMPS DE PREGÀRIA

Us convidem a participar als espais d’adoració, els dimecres, de 21 a 22 h, amb els Joves de Sant Josep, i els dijous, a continuació de les misses de les 20 h, fins a les 21 h, amb el grup d’adoració parroquial.


TRASPAS DEL PARE JOSEP COSTA


Ens ha deixat, el 15 de gener, a l’edat de 77 anys. Era fill de la nostra parròquia, religiós franciscà i prevere. Ha deixat una important obra cristiana com és la Fundació Esperança i Acollida. Aquí a Badalona tenim el centre de Can Banús, centre on forces voluntaris de Badalona col·laboren Ens queda sobretot el seu testimoni. En el seu recordatori va demanar que posessin: “Fra. Josep Costa i Planagumà, OFM, va intentar viure l’Evangeli de Jesús i la Germana Mort el va visitar estant en l’intent”. Pau i Bé. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada