2018-01-14

Diumenge segon de Durant l'any

Busquem el senyor

Avui la primera lectura ens convida a buscar un silenci i un temps per escoltar el Senyor. El Senyor ens crida des de que ens va crear. Ell vol donar-nos el millor com un bon pare. Però de vegades no pensem en Ell, no ens parem a pensar o meditar en aquell gran amor. I malgrat tot el Senyor em busca i em crida, perquè Ell m'estima. Oh! si poguéssim entendre bé aquest amor de Déu que ens busca en tots els esdeveniments de la vida, perquè ELL M´ESTIMA.
En la lectura dels Corintis, Sant Pau ens recorda una cosa molt important i és que en realitat ja que hem estat rescatats per la sang de Crist, no som propietat nostra perquè som de Crist. És per això que no podem viure sense tenir a la nostra presència el Senyor, ja sigui  en les coses materials o espirituals. Perquè sóc de Crist i  al cent per cent sóc d’Ell. I sempre que tingui en compte això viuré en la pau que em dóna el saber estar. La meva vida, material o espiritualment, és del Senyor. En una altra ocasió ens diu Sant Pau: en la vida i en la mort som del Senyor.
L'Evangeli ens convida a no tan sols a esperar a sentir la veu del Senyor, o sigui, una actitud receptiva, sinó que ens convida a buscar-lo o, a posar-nos en marxa, a buscar-lo amb tot el cor: "Mestre, on viviu?" Quan el busquem  amb el cor sincer ell permet que el  trobem fàcilment. En les nostres vides sapiguem escoltar Déu en l'espera silenciosa de l'oració, i per l'acció amorosa de buscar-lo en els més desvalguts (IB).


         En Acció 

JORNADA MUNDIAL DELS MIGRANTS I REFUGIATS 


Aquest diumenge celebrem aquesta jornada i iniciem una campanya amb el lema: “Acollir, protegir, promoure i integrar els emigrants i els refugiats”. El Papa ens ha lliurat un missatge amb aquest lema, en el que ens recorda que l’ajuda s’ha de concretar en cada etapa de l’experiència migratòria: des de la sortida i al llarg del viatge, des de l’arribada fins al retorn”. Les comunitats cristianes estan convidades a l'acte diocesà que tindrà lloc el diumenge 28 de gener a la parròquia Mare de Déu de la Salut de Badalona. Organitzat pel col·lectiu Caminem junts en la diversitat, Càritas de Barcelona i la delegació de Pastoral Social.


SETMANA PREGÀRIA UNITAT DELS CRISTIANS

Comença el dijous 18 i acaba el 25 de gener. Aquest any amb el lema: “La vostra dreta, Senyor, és forta i gloriosa”. Nosaltres tindrem aquesta intenció a les eucaristies de cada dia durant aquesta setmana. El nostre acte central arxiprestal serà a la Providència,  el dimecres 24, a les 19 h. Aquest any ens toca als catòlics organitzar-ho i farem una pregària de Taizé. Tots som convidats a afegir-nos a l’encontre de pregària.

PARAULA DE DÉU

El divendres 19 tindrem trobada de reflexió sobre la Paraula de Déu. Ens trobem a les 20:30 h, a la sala de Ventós Mir. És oberta a tothom.

CAMPANYA DE NADAL DE CÀRITAS

Informar-vos que hem recollit entre les aportacions dels particulars i els col·legis un total de 10.310 € i força aliments. Unes quantitats semblants a les de l’any passat. Aquests recursos van destinats a Càritas parroquial.

RETORN LOTERIA

La devolució de la Loteria de la parròquia s’ha començat aquesta setmana passada. Podeu passar els matins de dilluns a dissabte, de 10 a 12 h, a excepció del dimarts, durant gener i febrer, a la sagristia, entrant per l’església gran, Les tardes de dimecres i dijous, de 18 a 19:30 h, en el despatx parroquial, fins a l’últim dia del plaç. El termini de devolució finalitza l'11 d'abril de 2018.