2017-12-31

Diumenge de la Sagrada Família

FRAGMENTS DEL MISSATGE DEL SANT PARE FRANCESC PER A LA CELEBRACIÓ DE LA 51 JORNADA MUNDIAL DE LA PAU

1 DE GENER DE 2018

Migrants i refugiats: homes i dones que busquen la pau

Quatre pedres angulars per a l'acció. Per oferir als sol·licitants d'asil, els refugiats, els immigrants i a les víctimes del tràfic d'éssers humans una possibilitat de trobar la pau que busquen, es requereix una estratègia que conjugui quatre accions: acollir, protegir, promoure i integrar.

Acollir. L'Escriptura ens recorda: «No oblideu l'hospitalitat; per ella alguns, sense saber-ho, allotjar a àngels »(He 13,2).

Protegir. Déu no fa discriminació: «El Senyor guarda els forasters, manté les orfe i la viuda» (Sl 146,9).

Promoure. La Bíblia ens ensenya que Déu «estima l'emigrant, donant-li pa i vestit»; per això ens exhorta: «estimareu l'emigrant, perquè emigrants vau ser a Egipte» (Dt 10, 18-19)

Integrar. Com escriu sant Pau: «Així doncs, ja no sou estranys ni forasters, sinó conciutadans dels sants i familiars de Déu» (Ef 2, 19).

Per la nostra casa comuna. Les paraules de sant Joan Pau II ens encoratgen: «Si són molts els que comparteixen el" somni "d'un món en pau, i si es valora l'aportació dels migrants i els refugiats, la humanitat pot transformar cada vegada més en família de tots, i la nostra terra veritablement a "casa comuna"». Al llarg de la història, molts han cregut en aquest «somni» i els que l'han realitzat donen testimoni que no es tracta d'una utopia irrealitzable.


Que el Senyor ens concedeixi a tots experimentar que el "fruit de justícia neix de la llavor que han sembrat en esperit de pau els que treballen per la pau" (Jm 3,18).


Que tingueu un any nou 2018 ple de pau i justícia


CELEBRACIONS TEMPS DE NADAL I EPIFANIA

Dilluns 1 de gener, Santa Maria, Mare de Déu i Dia de la pau
Missa a les 11 h, 12:30 h i 20 h. A la Providència, a les 10 h. No hi ha missa a les 9 h.

Dissabte 6 de gener, L'Epifania del Senyor (Els reis)
Misses: dia 5, vigília, a les 20 h, i dissabte a les 9 h, 11 h i 12:30 h.
A la Providència, a les 10 h.

Diumenge 7 de gener, El baptisme del Senyor
Misses: dia 6, vigília, a les 20 h, i diumenge a les 9 h, 11 h, 12:30 h i 20h.

En la missa de les 11 h, celebrarem noces d'or, d'argent i primer any de les parelles del 2017. Comptarem amb el grup de Góspel.
La resta de misses segueixen l’horari habitual.

AGRAÏMENT DE CAP ANY

Com cada any no tinc prou paraules per expressar tot el meu agraïment a tots el col·laboradors, voluntaris i que d’una manera u altra participeu en la parròquia de sant Josep. És molt important l’aportació i presència de tots per a fer que la nostra comunitat estigui al servei de la nostra ciutat i alhora sigui signe i instrument de l’amor de Déu. El projecte és que sigui Casa de Déu, casa de tots: que tothom se senti acollit, estimat i acompanyat en el seu camí vital, i que tingui l’oportunitat de rebre el nostre millor tresor:
el Senyor Jesús. Aquest any que comencem tenim el repte de celebrar el 150 aniversari de la parròquia. Serà un any per donar gràcies per la nostra història i a tots els que han deixat la pell en aquesta, i alhora, prendre impuls per continuar compartint i anunciant la proposta de l’evangeli. Que amb l’ajuda de la Mare de Déu i de Sant Josep, pugem dur a terme la missió que Déu ens encomana com a parròquia. Bon any nou 2018.