2017-06-11

Diumenge de la Santíssima Trinitat

Déu és companyia

Comencem escoltant la Paraula de Déu d’aquest diumenge amb un text de l’Èxode, molt abans de Jesús. Ens parla de com és Déu: un Déu que es dona a conèixer i es manifesta,  ens dona el seu nom: Jo sóc, un Déu amb entranyes, que concedeix gràcia, que pot enfadar-se però li costa, ple d’amor, fidelitat  i veritat. A aquest Déu, Moisés li demana que els acompanyi, malgrat el pecat que ha fet. Li demana que els perdoni i els acompanyi.

Avui celebrem la Santíssima Trinitat. Déu és companyia i ens convida a estar en ella. Jesucrist ens ho ha revelat. Déu ens estima tant que envià el seu Fill per a salvar-nos i entrar a participar de la seva vida d’amor. Entrar en el seu si. Això és la vida eterna. No ha vingut per a judicar sinó a salvar. El fet determinant és la fe i l’hora decisiva no és en el futur sinó ara, en la fe d’ara, en anar creient i participant d’aquesta vida comunitària en Déu. Pau, en la segona carta als Corints, ens hi convida. Però vivint amb joia i deixant-nos perfeccionar i treballar per Déu, i vivint en fraternitat i ben avinguts, com a condició prèvia per la presencia del Déu de l’amor i la pau, que són la gràcia de Jesucrist, el Senyor, l’amor de Déu i el do de l’Esperit Sant.

Avui també és la Jornada “Pro Orantibus” en la qual recordem les persones consagrades en la vida contemplativa. Expressem el reconeixement, estima i gratitud perquè fan present la companyia de Déu, a través de la seva vocació. Són un pulmó per a l’Església que ens ajuda a respirar segons la Vida Trinitària. A a nostra parròquia tenim el goig de tenir el Monestir de la Providència. Avui agraïm a les seves religioses la seva vocació, la seva pregària i la seva companyia en la nostra ciutat

Aquesta setmana que comença culmina amb el Diumenge del Cos i la Sang de Crist. Us recordem que tindrem els següents moments d’Adoració al Santíssim Sagrament. El dimecres, de 9 a 10 h, amb l’Hora Santa dels Joves de Sant Josep; el Dijous, des del final de la missa de les 20 h fins a les 21:15 h; i, el dissabte: 17 de juny, des de final de la missa de les 11 fins a les 20 h.

També som convidats a participar en l’Ofici de Corpus de Badalona, que començarà  a les 18 h a la Parròquia de Santa Maria, que seguirà amb la Processó pels carrers de Dalt la Vila.

EXPOSICIÓ “BIBLIA I REFORMA”

Som convidats a participar en els actes del 60 aniversari de l’Església Baptista de Badalona. Aquesta setmana tenim l’exposició: “Bíblia i Reforma”, que es farà a Santa Maria, del 13 al 16 de juny, i el dissabte 17 de juny, 19 h: Concert Clau de Gospel al Museu de Badalona.

CONFIRMACIONS INTERPARROQUIALS

Us anunciem que el 8 de juliol, a la missa de les 20 h, celebrarem la confirmació a nivell arxiprestal d’un grup d’adults i joves que s’estan preparant. Si hi ha algun adult pendent de confirmació encara es podria afegir. Que ho parli amb els mossens de la parròquia

PELEGRINATGE A LOURDES AMB l’hospitalitat:

Anem del 29 de juny al 3 de juliol. Per més informació i inscripcions: 15 de juny, de 18 a 19.30 h, a la rectoria, Serà últim dia d’inscripcions.

Casal d’estiu del 26 de juny al 21 de juliol

L’organitzen el Rugby Club de Badalona amb la col·laboració dels monitors de l’Aspirantat un. Per inscriure-us: cada dia per l’Aspirantat a de 17 a 19 h. Informació:
o Xavi (616037889).