2016-11-20

Jesucrist, Rei de tot el món

TOTS ESTAVEN BALLANT, BEVENT... 


L’evangeli d’aquest diumenge recorda la història del creuer de luxe que anava inexorablement a xocar contra un iceberg. Mentre tots els passatgers estaven passant-s’ho bé d’una manera esbojarrada, només un passatger va mirar mar enllà, cap a l’horitzó i es va adonar del que anava a passar. És una paràbola del nostre món que viu com adormit, mentre els recursos naturals es van esgotant pel malbaratament que hi ha, i una major part de la humanitat viu en la misèria. I potser només hi ha alguns vigies, o profetes, que van avisant del que pot passar en els diferents àmbits internacionals de consultes i diàleg. 

Avui veiem el Senyor a la creu. Ell representa aquest món ferit i a tota la humanitat sofrent. Mentre al seu voltant, les autoritats, els soldats, i un dels criminals que l’acompanyaven, se’n burlen i no entenen res del que està passant. Només una persona és capaç d’adonar-se’n. De com un innocent, que no ha fet cap mal està pagant la culpa de tots, i només ell s’adona que aquest innocent és el que té l’autoritat de la veritat i la justícia, i que està realment de la part de Déu. I la va encertar. Perquè aquell ajusticiat que portava el títol de rei dels jueus era el Messies, el Rei de l’univers. I és qui ens mostra el veritable camí de la Vida. El qui pot canviar i transformar el nostre món. El salvador i alliberador de la humanitat sofrent i castigada per la injustícia. I el que travessa la porta del cel per dur-nos al lloc on tot pren sentit i tot és jutjat segons la mirada de Déu. Acabem l’any i adorem el nostre Rei. I tant de bo, no ens quedem entretinguts amb les banalitats i les adormidores que ens ofereix el nostre món, sinó que aixequem la mirada, i ens adonem de qui és el crucificat i el que representa. El nostre Rei i pastor, el que porta un Regne de veritat i de vida, Regne de santedat i de gràcia, Regne de justícia, d’amor i de pau. 





PROGRAMACIÓ ADVENT

El dimecres 30, a les 20 h, hi haurà la conferència-col·loqui titulada de “L’hostilitat a l’hospitalitat”, seguint la campanya pels refugiats. Ens la prepara la Delegació Pastoral Social. Serà a la Parròquia de Montserrat.

El dissabte 3 de desembre hi haurà el recés d’advent a Tiana a càrrec del P. Oriol Oliveres, des de les 10 h fins al dinar. Ja us podeu apuntar. 


MATRIMONIS QUE CELEBREN ELS 25 I 50 ANYS I PRIMER ANY 

Ho celebrarem el diumenge 8 de gener a la missa d’11. Per tant, totes les parelles que han celebrat les noces d’Or i d’Argent i també les que s’han casat el 2016 sou convidades a celebrar-ho amb nosaltres. Renovareu el vostre compromís i us lliurarem un record d’aquest dia. Apunteu-vos al despatx parroquial, telèfon o mail: santjosepbadalona@gmail.com


LOTERIA de nadal 

Encara tenim molts talonaris per repartir. Us demanem l’ajuda i col·laboració per distribuir-los o comprar participacions. Us recordem que van destinats a la campanya pels refugiats. Tenim temps fins al 12/12.


COL.LECTA DE GERMANOR, DIA DE L’ESGLÉSIA DIOCESANA

A la col·lecta de Germanor de diumenge passat es van recollir 865,44 €. Recordem que la millor manera d’ajudar a la tasca pastoral i social de la parròquia és domiciliar pel banc una aportació continuada i periòdica. I també, que els donatius que es facin tenen una important desgravació de la renda. Trobareu formularis a les taules de l’entrada. 


PER ENCOMANAR INTENCIONS DE MISSES

Els qui vulguin encomanar alguna intenció per a les misses de l’any 2017 ja poden fer-ho al despatx parroquial (dimecres o dijous,18-19:30). Les misses pròpies de difunts, destinades sobretot als més recents les fem els dimarts i els divendres a les 20h.