2016-11-27

Diumenge primer d'Advent


Viure la misericòrdia 


Hem acabat l’any jubilar i el nostre arquebisbe ens convida en aquest nou any que comencem avui a viure la misericòrdia i a elaborar entre tots un nou pla pastoral basat en aquesta. 


Ens demana que siguem una "església en sortida" i que "es comprometi novament a posar-se al "servei d'aquest poble, d'aquesta família". "Trencar amb l'església autoreferencial, tancada en si mateixa com ens alerta el papa Francesc" i "esdevenir com església servidora, fins i tot, en la seva pobresa, una Església, "hospital de campanya”. Ens diu a tots: "Sou enviats com apòstols missioners de la misericòrdia, perquè sigueu misericordiosos com el Pare”. 

D'altra banda, ens proposa ser una Església feta per a tots. De "tots" literalment, ja que ens convida: Creients i no creients, a participar i opinar sobre quin hauria de ser el contingut final del Pla Pastoral. "Un Pla Pastoral Diocesà que no oblidi, sinó que faci tot el que pugui i degui, al servei dels humiliats d'avui i d'aquí". 

Nosaltres, amb el Consell Parroquial al davant, hem concretat aquest enviament amb la campanya que estem fent a favor de la sensibilització i acollida sobre la situació dramàtica dels refugiats que fugen de la guerra i de la fam. I al mateix temps animem a tots a participar amb la nostra diòcesi a elaborar aquesta nova pastoral que ha d’estar basada en les obres de Misericòrdia. 

Que aquest advent ens ajudi a esperar activament a aquell que truca a la nostra porta: Vaig ser foraster i em vau acollir. 





PROGRAMA D’ADVENT 2016

  • Rés de l’Àngelus, al final de la missa diària de les 11 h.
  • Pregària de Vespres, de dilluns a divendres: el dimarts, a la missa de 20 h i els altres dies a les 19:45 h.
  • Rés del rosari de dilluns a divendres, a les 19:30 h i el dissabte a l’acabar la missa de les 11h.
  • Dimecres 30, 20 h, hi haurà la conferència-col·loqui titulada: “De l’hostilitat a l’hospitalitat”, seguint la campanya pels refugiats. Ens la prepara la Delegació Pastoral Social. Serà a la Parròquia de Montserrat.
  • Tots els dijous al final de l’eucaristia de les 20 h i els dissabtes 10 i 17 de desembre, des de la missa de les 11 fins abans de la missa del vespre hi ha el temps d’adoració amb l’Exposició del Santíssim. Pels dissabtes calen adoradors que s’apuntin per assegurar la vetlla permanent al llarg del dia.
  • Dissabte 3 de desembre, Recés d’advent, a Tiana a càrrec del P. Oriol Oliveres, des de les 10 h fins al dinar. Començarà a les 10 h amb les laudes i tornarem després de dinar. Cal que us hi apunteu.
  • Dissabte 17 de desembre, 18:30, Cicle de Cantates solidàries de Bach. Seran cantates de l’Oratori de Nadal, amb el Cor Aurica.
  • Diumenge 18 de desembre, 17.30 h, Concert de Nadal, per Can Banús.
  • Diumenge18 de desembre, 20 h. Pregària de Taizé, a la Providència.
  • Dimarts 20 de desembre, 20:30 h, Celebració del perdó.
  • Dimecres 21 de desembre, 20.45 h, Concert de Nadal per la Coral Betúlia, a la Cripta. Serà a benefici de la Campanya per als refugiats. 

LOTERIA de nadal 

Encara tenim molts talonaris per repartir. Us demanem l’ajuda i col·laboració per distribuir-los o comprar participacions. Us recordem que van destinats a la campanya per als refugiats. Tenim temps fins al 12/12.


MATRIMONIS QUE CELEBREN 25 I 50 ANYS I PRIMER ANY

Us recordem i us demanem que ens ajudeu a localitzar els matrimonis que aquest any celebren les noces d'Or (1966) i d'Argent (1991). Ho celebrarem el diumenge 8 de gener a la missa d’11. També convidem els que s’han casat el 2016. santjosepbadalona@gmail.com