2016-03-13

Diumenge cinquè de Quaresma

Dia del seminari 2016: “Enviats a reconciliar” 


SEMPRE TOT AMB CRIST 


El profeta Isaïes (Is 45,16-21), ens marca un canvi de la relació de Déu i l'home. Alguna cosa nova i diferent. I ens diu que Déu abans d'aquest canvi és el Déu que escull el poble, que l'allibera dels enemics i l'omple de favors amb els seus prodigis. Amb el canvi ve una cosa nova que és un devessall de vida. On hi ha desert i pecat sobreabunda la gràcia. 

Aquest devessall culminarà amb la vinguda de Crist. Ell és vida que venç la mort amb la seva resurrecció i gràcia de filiació divina, que aixeca l'home a una relació més íntima i profunda amb Déu. Déu és Pare i tots nosaltres som germans, fills en el Fill. 

Per això Sant Pau, a la segona lectura, la carta als Filipencs ( Fl 3,7-14), deixa clar, com el profeta, que no hem de mirar ja al passat. Crist és el nostre tot, tota la resta no és res comparat amb Crist. Ell ens dóna amb la seva resurrecció el poder vèncer l'home antic que és el pecat i ens llança a un canvi de vida, al do de Crist. 


Un canvi que Crist fa patent en l'evangeli de Sant Joan (Jn 8,1-11) al no fer cas del que és antic per donar-nos una nova llei d'amor i perdó. Com diu el salmista (Sl 113,7) "aixeca de la pols el desvalgut". Per això hem d'estar molt joiosos i no deixar de fer el bé. En tot posar Crist, ja que sense Ell no podem fer res de bo. L'única cosa que val i que és real en aquesta vida és el bé. El mal ja no té essència, només és l'absència de bé. Animem-nos, doncs, a practicar aquesta nova forma de vida que ens proposa la Paraula de Déu, que es redueix a dir-nos que no fem res sense Crist. Aquesta és la nostra essència, estem doncs marcats pel seu exemple de vida, per la seva Creu i la seva Resurrecció. (IBP)








CONSELL PARROQUIAL, 8-MARÇ-2016

Comencem donant la benvinguda a Mn. Ignasi Borrull i tractem el següent:

Esplai. Valoren positivament la sortida de la Tenko i proposen presentar Mn. Ignais a l’esplai. Quedem per aquest dissabte

Grup de joves. S’està organitzant el viatge a Cracòvia, de la JMJ, al juliol.

Litúrgia. Valoració positiva del grup d’estudi de la Paraula de Déu.

Actes i celebracions realitzats: Curset prematrimonial: participació de set parelles. És una oportunitat per oferir-los diferents maneres de viure la fe. Es comenta la necessitat que matrimonis més joves s’impliquin en la preparació d’aquest curset. Festa de la Candelera: es va convidar les famílies que han batejat algun infant durant l’últim any. Recés arxiprestal: valoració positiva.

Càritas. Iniciativa de fer una trobada de voluntaris de Càritas de la Parròquia a final de curs. S’incrementarà l’aportació parroquial a Folre i als altres serveis.

Es mostra una guia didàctica sobre la Parròquia de Sant Josep. S’està presentant a diferents escoles de Badalona.

Manteniment i reformes. La campanya dels leds ha estat un èxit.

Es planteja la necessitat de voluntaris per diferents temes: representació a l’arxiprestat, economia i manteniment, acollida església.

Festa de Sant Josep: Novetats: Novena de Sant Josep, cintes amb medalla per besar el sant, estampes, dinar de germanor: a la parròquia o a la pista d’hoquei, en funció de les persones apuntades. Se suggereix fer algun tipus d’animació en acabar el dinar. L’esplai ajudarà en la logística. Es preveu un preu especial (6 euros) per als joves.

Setmana Santa: es mostra el programa previst. S’aprova avançar l’ofici de Dijous Sant a les 19:30, per tenir temps d’anar a la processó de Santa Maria.

Romeria a Montserrat. L’Esplai pujarà majoritàriament el diumenge, i el dissabte faran esplai. S’accepta la data per al 2017: 26-28 de maig.

Pròxims actes: Justícia i Pau organitza la Jornada Open Arms, Conferència del Pare Abad, a la parròquia de Sant Francesc d’Assis a Bufalà: 17 de març, 20:30 h. Concert Gospel: 9 d’abril, a les 21 h. Obra de teatre Betúlia: 9 i 10 d’abril. Unció dels malalts: 1 de maig, 11 h.


103 ROMERIA A MONTSERRAT: 15-17/04


Els propers dies d’inscripcions seran el dissabte 12, el dimecres 16 i el dijous 17 de març, de 17 a 19 h, al despatx parroquial.






CAMPANYA CONTRA LA FAM Vam recollir 1.048 €