2016-02-21

Diumenge segon de Quaresma

FITXA PER APROFUNDIR LA PARAULA DE DÉU 

Gn 15,5-12.17-18 Déu es compromet amb una aliança amb Abraham, i desbloqueja el camí sense sortida d’aquest. 


* Com il·lumina Déu, la meva nit davant les situacions bloquejades de la meva vida? 

Fil 3, 17-4,1 Cal adonar-nos de quina és la nostra ciutadania, o identitat 

* Què defineix la comunitat cristiana en relació a la cultura més general? 

Evangeli: Lc 9, 28b-36 Jesús ja porta molt recorregut en la seva vida pública i el conflicte amb el poder religiós és clar. Jesús vol preparar els deixebles per començar el camí cap a Jerusalem. Ells han d' assumir que no és el Messies segons els seus esquemes, sinó que el Messies haurà de patir, morir, però que ressuscitarà. També, han d’entendre que tot el que passarà durant la Pasqua ja estava anunciat en les Escriptures. La Pasqua de Jesús serà una Aliança Nova, però que enllaça amb l'Antiga. Ells fan un tast de la glòria i posen Jesús al mateix nivell que Elies i Moisès, però la veu del núvol i la solitud de Jesús, mostra que Ell és el Fill de Déu, l’únic que caldrà escoltar i seguir. 

* Quines experiències tinc, en els fets viscuts, i en els testimonis de persones, de transfiguració de Jesús? 

* En què ens assemblem als deixebles, tant en el moment d’adormir-se com en el moment de deixar-se portar per l’emotivitat i les imatges distorsionades de Jesús? 

* Com escoltem Jesús, perquè ens porti al Pare, a través de la Pasqua? 

* Què hem descobert de la Paraula de Déu? 










CAMPANYA MANS UNIDES CONTRA LA FAM

Les col·lectes d’aquest diumenge les dediquem per aquesta fi. L’eslògan de l’any 2016 és: “Planta-li cara a la fam!: sembra!”. Tot el que recollim al nostre arxiprestat anirà per un projecte que consisteix en l’equipament d’un centre educatiu: adquisició d’ordinadors i d’un sistema autònom d’alimentació elèctrica. Es desenvolupa a Hanuman Junction, a l’Estat d’Andrha Pradesh, al centre d’Índia i amb un pressupost de 27.825 €. El col·legi el porta la Societat de Jesús, Maria i Josep, i està dedicat als fills de les famílies més empobrides. Atén actualment 1200 estudiants, la majoria noies, que són les que tenen més problemes per accedir a l’educació.


RECÉS ARXIPRESTAL DE QUARESMA: DISSABTE 27-2-2016

Teniu temps per apuntar-vos fins dilluns 22. A la sagristia trobareu la llista per inscriure-us. El dirigirà el Sr. Bisbe S.Taltavull sobre l'Any de la Misericòrdia. A Tiana, des de les 10 fins després de dinar. 


PER QUARESMA: TEMPS DE PREGÀRIA I REFLEXIÓ

Pregària de Vespres: de dilluns a divendres, a les 19:45 h; Via crucis: cada divendres després de la missa de les 11 h, i els diumenges, amb el rosari, a les 18 h. Confessions i acollida amb un prevere: abans de les misses, els dimarts, de 17 a 20 h, i divendres, de 9 a 13h. Adoració al Santíssim Sagrament: els Dijous, des de la missa de les 20 h fins a les 21:15 h. Aquest setmana no hi haurà el dissabte, pel recés. Pregària de Taizè: el proper diumenge, 28 de febrer, a les 20 h, a la Providència.


CONCERT DE QUARESMA SOBRE LA SETMANA SANTA

La Capella de Música Sta. Maria de Mollet del Vallès, amb l'Orquestra de Cambra Miquel Casas i Bell ens oferiran aquesta reflexió musical sobre la Setmana Santa a partir de les composicions de grans mestres clàssics. Serà el dissabte, 5 de març, a les 20:45 h, a l’església del Santíssim. L’aportació serà voluntària per cobrir les despeses del concert.


SOLEMNITAT DE SANT JOSEP AMB NOVENA

L’estem preparant amb molta il·lusió. Us anunciem que aquest any farem una novena dedicada a Sant Josep. Serà del 10 al 18 de març.