2016-01-24

Diumenge tercer de durant l'any

DÉU PARLA AVUI 

La primera lectura ens ofereix l’escena del poble d’Israel, reunit al voltant del sacerdot Esdres per escoltar per primer cop les paraules del llibre de la Llei, després del retorn de l’exili de Babilònia. És la Paraula de Déu, ni més ni menys! La reacció del poble mostra de manera emocionant el que estava succeint. “Tota la gent plorava!”. Perque s’adonaven del que significava això per a ells. El Senyor estava amb ells, els parlava i feia possible el que els deia. 

Això és el que passa cada diumenge en les nostres eucaristies. És un dia sant dedicat al Senyor. És el que vol dir la paraula diumenge. I ens reunim per escoltar l experimentar que és Déu mateix qui ens parla. I ho fa en la primera part de l’eucaristia, amb les lectures, i ho fa en la segona part amb el relat de la consagració del pa i del vi, es fa present amb la seva Paraula. 

I aquest diumenge, a més, recordem que és en Jesucrist que la Paraula de Déu pren forma actuant. És l’avui d’Issaïes. Es compleixen les paraules del profeta i aquestes consisteixen en anunciar-nos que Jesucrist és la Paraula de Déu i avui és el dia que actua en nosaltres. Quan la proclamem fem present Jesucrist que és actual, ens parla i ens transforma amb el seu Esperit. És l’avui de Déu. El dia de la festa i de l’acció creadora i salvadora de Déu. Déu parla en Jesucrist i es fa present en la nostra vida canviant la realitat: l’any de gràcia, el temps present viscut amb Jesucrist, l’any sant en el qual tots som alliberats del pecat i l’esclavatge, formant un sol cos i batejats en un sol Esperit. 

Tant de bo que recuperem aquesta experiència de viure el diumenge com el dia de l’encontre amb el Senyor que ens torna a reunir, a adreçar-nos les seves paraules i a oferir-nos l’esperança d’una vida renovada. 


GRUP REFLEXIÓ PARAULA DE DÉU


El proper divendres 29 de gener, a les 20:30, farem la següent trobada de formació i estudi sobre la Paraula de Déu, a la sala de reunions de Ventós Mir. Sou tots convidats a assistir-hi.
CLOENDA ANY DE LA VIDA CONSAGRADA


Us avisem que del 28 de gener al 6 de febrer no hi haurà celebracions litúrgiques a la Providència. La raó és que les religioses contemplatives del monestir participaran en la cloenda de l’any de la vida consagrada, a Roma. Entre els actes que viuran hi haurà una audiència amb el Papa Francesc.
CANDELERA AVANÇADA: FESTA DELS BATEJATS 


El dimarts 2 hi ha la Presentació del Senyor. Però també la celebrarem el diumenge 31 de gener, a les 11h. Convoquem tots els infants que han estat batejats a la nostra parròquia en els últims anys. L’equip d’acollidors de baptismes convoca personalment els batejats en aquest darrer any. 
ANY DE LA MISERICÒRDIA: TEMPS DE PREGÀRIA I ACOLLIDA


Necessitem voluntaris per l’acollida diària, i també us convidem a participar als espais d’adoració a continuació de les misses de les 20 h del dijous, fins a les 21:15, i de les 11 h del dissabte, fins a les 13 h. Us recordem que per aquest any de la misericòrdia hem ampliat els horaris de confessió: dimarts, de 17 a 20 h, i divendres, de 9 a 13 h.
CONCERT TRIO MICACO


El dissabte 30, tenim concert sobre Mozart, a les 18:30, a la Cripta de la nostra església. Organitza Orfeó Badaloní, dins del Cicle de Joves Músics i amics de la música. L’entrada serà per Ventós Mir. 
FESTA HOSPITALITAT LOURDES 


El passat dimecres es va reunir la delegació de l’Hospitalitat de Badalona. Van preparar la festa de l’Hospitalitat dedicada a la Mare de Déu de Lourdes. Serà el diumenge 14 de febrer a les 11:30 h. Enguany es passa a celebrar a la parròquia de Santa Maria. Hi haurà la missa amb la catequesi parroquial i un refrigeri per compartir. La delegació està preparant pel temps de pasqua un concert i un sopar solidari de cara a recollir recursos per pagar viatges a malalts i discapacitats amb dificultats econòmiques. I també es programarà una trobada informativa sobre els pelegrinatges a Lourdes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada