2016-01-31

Diumenge quart de durant l'any


El somni del rei

Hi havia una vegada un rei que va tenir un somni. En aquest va veure com ell amb altres companys reis morien i anaven al cel. Després va poder veure l’infern. Va veure que hi havien molts anomenats profetes. Quan es va despertar va explicar el somni i buscava qui li podia interpretar. Després de buscar entre els seu consellers, va trobar un profeta que li va explicar. Els reis van al cel perquè han escoltat els profetes i els han fet cas, i els profetes van a l’infern perquè han sucumbit a l’atracció de les riqueses i dels plaers del món i mirant de cercar els favors dels reis, en lloc de servir Déu i anunciar la veritat i la justícia. Doncs avui en aquest diumenge recollim la reacció dels habitants de Natzaret sobre les paraules de Jesús, que vam sentir la setmana passada. L’experiència del profeta Jeremies ens ajudan a comprendre el que li passa al Senyor. La vida del profeta està travessada pel sofriment i el rebuig dels seus que haurà de suportar per dur a terme la missió que Déu li ha confiat. Malgrat això, Déu no el deixa mai i li dóna la fortalesa per afrontar totes les situacions. El salm que cantem avui és el reconeixement que Déu conforta els escollits, i no abandona mai aquells que ha escollit per dur a terme la seva missió universal. 

Avui mirem Jesucrist que anuncia la veritat de Déu, i ja veiem el rebuig i l’oposició que trobarà. Ell és el Profeta, l’enviat de Déu, per comunicar i fer viure la Paraula de Déu. Nosaltres participem d’aquest profetisme. També som cridats a ser profetes del nostre món i no ens ha d’estranyar l’oposició que trobem. La nostra única preocupació és ser fidels a Déu, que és ser fidels a la veritat i a la justícia. Comptem amb la força del seu amor, i no hi haurà cap rei que pugui vèncer aquesta força. No tinguem por. 




CONSELL PARROQUIAL, 26-1-2016

Comencem pregant i valorant la marxa del Marc Labori. Es troba a faltar una major explicació del bisbe a la parròquia.

Revisió del temps de Nadal: El Cant de la Sibil·la es tornarà a fer l’any que ve. Se suggereix que estigui acompanyat d’imatges. Cal pensar com animar la missa del Gall. Valoració positiva de la campanya de Càritas.

Loteria: Aporta uns beneficis de gairebé 2.000 €. Pel proper Nadal, començar a tractar el tema a final de curs per engegar-ho al setembre

Música: Proposem fer una coral. El grup de guitarres ja està engegat.

Manteniment i reformes: Campanya dels leds. Incentivar la participació de la comunitat a través de la compra de bombetes. Estem pendents dels del bisbat per la reforma de les instal·lacions d’electricitat dels locals.

Sopar de la fam: Possibilitat de contactar amb l’ONG Nutrició sense Fronteres. La farem pel temps de quaresma, pendent de determinar el dia. Valoració positiva: Del grup d’estudi de la Paraula de Déu, els divendres.

Programa trimestre: Vam aprovar el programa. Destacar el recés pel 27/2, amb el Sr. Bisbe Sebastià Taltavull, la conferència arxiprestal, el 17/3, amb el Pare Abad de Montserrat i la Celebració del perdó, 22/3.

Festa de Sant Josep: És el dissabte previ al Diumenge de Rams. Missa a les 11h, presidida pel Sr.Arquebisbe Joan Josep Omella, i amb la Badalonense i l’Orfeó. Hi haurà dinar de germanor: botifarrada. L’Esplai sondejarà la participació, i informarà en breu. Cal preveure la logística. 

Concert Gospel 5 Sentits: Vam acceptar la proposta de fer-ho el 9 d’abril.

Romeria a Montserrat: (15-17/4) Per la manca d’allotjament, l’Esplai planteja pujar el diumenge. Hi hauria una activitat familiar a la tarda. Amb les cel·les disponibles convidarem el grup de famílies. Cal una comissió.

Informació: Sobre la pregària itinerant de Taizé a Badalona i sobre l’ONG Proactiva Open Arms, de Badalona. Possibilitat de contactar amb ells.



PRIMERA SETMANA DE FEBRER


Recordem que fins al 6 no hi ha celebracions litúrgiques a la Providència, ja que les monges participen en la cloenda de l’any de la vida consagrada. 

El dimarts 2 de febrer celebrem la Festa de la Presentació del Senyor, Candelera, amb la benedicció de candeles, tant a les 11 com a les 20 h.

El proper divendres 5, 20:30, farem la següent trobada de reflexió sobre la Paraula de Déu, sala de reunions de Ventós Mir. Sou tots convidats.

El diumenge 7 hi ha Catequesi familiar, els nens poden venir disfressats.