2011-10-21

Bona Notícia Diumenge XXIX, 16 d'Octubre


16 d’octubre de 2011 Nº. 34

DIUMENGE VINT-I-NOU DE DURANT L’ANY


La solució de la crisi
Deixeu-me ser provocador i així anunciar-vos que aquesta setmana el Senyor toca la crisi actual i dóna la clau de com d’afrontar-la i superar-la. Bé, l’actual i la de tots els temps, que no és altre que creure’s que amb els recursos que tenim podem fer el que vulguem i podem utilitzar-los en benefici propi sense tenir en compte els altres. Això és el que va anunciar per la BBC un broker anglès: fer diners a costa de tot i de tothom. El Senyor respon amb saviesa a aquells que tenen el poder i no volen que res canviï i que per això li posen una trampa per treure-se’l de sobre. “Retorneu al Cèsar això que és del Cèsar, i a Déu, allò que és de Déu”. En altres paraules, posar Déu com a Déu i Senyor de tot, i el “Cèsar” en el seu lloc, que no és altre que al servei del pla de salvació de Déu: que els homes i dones d’aquest món es reconeguin com a fills de Déu i visquin segons aquesta dignitat. Per tant, es tracta de baixar del pedestal els déus del nostre temps i posar, per exemple, l’economia i la política al servei del bé comú. Tot el que no vagi en aquesta direcció només ajuda a perpetuar un sistema injust i insolidari que no té sortida de futur. Per tant, hi ha una crida a tots els cristians a revisar les seves actuacions econòmiques, polítiques i familiars, i preguntar-se a quin déu serveixen o si estan al servei del Regne de Déu. Tan senzill i tan complicat alhora, però per a Déu no hi ha res impossible.
En Acció
ARRIBA EL DOMUND
Amb el lema: “També jo us envio”, el proper diumenge 23 d’octubre se’ns convida a pregar pels missioners i les missioneres, però també a conscienciar-nos una mica més sobre la responsabilitat que tots tenim en l’evangelització de tots els pobles. Potser com a parròquia podríem engegar alguna iniciativa per col·laborar més activament amb la missió de l’Església entre els pobles més pobres i necessitats. Aprofitem la jornada per fer propostes, però també per a aportar recursos.

DISSABTE: DIA DE LA MARE DE DÉU AMB LA MISSA I EL ROSARI
Espontàniament, arran de la primera Escola de Pregària del curs, ha sorgit una nova iniciativa: es tracta de resar el rosari en comunitat els dissabtes després de la missa de les 11 h. Aquesta estaria dedicada també a la memòria de la Mare de Déu. Així accentuem una mica més el caràcter marià del dissabte, que ens prepara per viure el diumenge, i ho comencem precisament en el mes d’octubre, dedicat a la Mare de Déu del Roser.

NOU SEMINARISTA
El Seminari Conciliar de Barcelona ens ha enviat un seminarista perquè l’acompanyem i l’ajudem en la seva formació pastoral. Es diu Roman Ostapiuk i ve d’Ucraïna. L'ha enviat el seu bisbe per desenvolupar el ministeri en la nostra diòcesi amb una dedicació especial a la comunitat ucraïnesa de casa nostra. Tant és així que la vinculació pastoral amb la nostra parròquia la combinarà amb aquest encàrrec pastoral. Es troba en els últims cursos i quan s’ordeni podrà exercir el seu ministeri segons els dos ritus: el romà i l'oriental. Donem-li la benvinguda i aprofitem la seva presència per conèixer una mica més la gran riquesa espiritual de l’Església Catòlica.

CELEBRACIÓ DE L’EUCARISTIA A LA SAGRADA FAMÍLIA
Avui diumenge, a les 17 h, hi haurà la celebració corresponent a la nostra zona pastoral a la Sagrada Família. Un bon nombre de fidels de la nostra parròquia hi participaran.

INTENCIONS DE MISSES
DIUMENGE 16: 9:00, Concepció Casamitjana Calafell; 11:00, Josep Roura, fam. Casanova Doménech, fam. Rigat Anton, fam. Giralt Estapé; 12:30, fam. Moretó Vilamajó; DILLUNS 17: 11:00, Lliure; 20:00, Lliure; DIMARTS 18: 11:00, Lliure; 20:00, Lluís Giol; DIMECRES 19: 11:00, Vicente Albiol i Bartolomé Pons; 20:00, Raúl Petri i Carme Puig; DIJOUS 20: 11:00, fam. Rodón Galceran; 20:00, Lliure; DIVENDRES 21: 11:00, Lliure; 20:00, Lliure; DISSABTE 22: 11:00, Ma. Lluïsa Marty; 20:00, Lliure; DIUMENGE 23: 9:00, Josep Umbert; 11:00, Concepció Casamitjana Calafell; 12:30, Lliure; 20, Lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada