2020-09-27

Diumenge XXVI de Durant l'Any


Petites paraules
d’agraïment i comiat



Com molts ja sabeu, a finals d’aquest mes de setembre me’n vaig a Roma per continuar estudis de teologia. Això significa que a partir del primer cap de setmana d’octubre jo ja no estaré a Badalona ni podré seguir servint a la nostra parròquia de Sant Josep.

Ja sé que molts de vosaltres teniu experiència d’acomiadar seminaristes i preveres que marxen tan bon punt han acabat una etapa d’estudis. Penseu, però, que això no és un comiat per sempre, sinó que és una oportunitat per acollir a la parròquia un nou jove a qui formareu per a servir de la millor manera a l’Església. Aquí no som els seminaristes els qui venim a ensenyar res sinó que, acompanyats per la comunitat, nosaltres som els primers alumnes: aprenem a fer catequesi i som instruïts en les tasques d’acollida de les persones més vulnerables gràcies a la tasca ingent que realitzen diferents grups com el Folre, Càritas Parroquial o la Llar de Maria; hem passat unes bones aventures, intenses i molt interessants, amb el jovent de l’Aspirantat; i vull recordar-me també del grup de Litúrgia, del grup de joves arxiprestal i del grup d’oració i Bíblia. El meu pas per la parròquia de Sant Josep ha estat una etapa formativa, on he après més del que he aportat.

M’agradaria aprofitar aquestes línies també per disculpar-me i demanar-vos perdó per totes aquelles vegades que no he estat a l’alçada de les circumstàncies, que us he fallat o que s’han provocat malentesos. La convivència humana està plena de diferents punts de vista, i que no sempre coincideixen i no tenen un bon encaix.

Ja sabeu allò que es diu: no hi ha distància per als cors que estimen. Resto confiat al Pare en aquesta nova etapa del meu camí, i segueixo pregant molt per vosaltres. 


Pau Manent Bistué


  En Acció 

 

RESOLUCIÓ PANDÈMIA 22 DE SETEMBRE

La darrera resolució del Departament de Salut de la Generalitat torna a limitar l’aforament al 50% de la nau. Per tant, l’assistència als actes de la nostra església gran ha de ser entorn de 150 persones. Es mantenen totes les altres restriccions i mesures de prevenció: mantenir la distància de seguretat, utilitzar gel a l’entrada i la sortida, i dur sempre les mascaretes posades.

 

NOMENAMENTS I NOVA REESTRUCTURACIÓ DE LA ZONA

Aquesta setmana s’ha fet pública la provisió de nomenaments per a la nostra diòcesi. Entre altres, s’ha nomenat Mn. Andreu Oller com a administrador parroquial de Sant Pau i a Mn. Yurii Fedorenko com a adscrit. Els preveres que atenien pastoralment aquesta comunitat han demanat la jubilació canònica. A partir d’ara hem de treballar per fer una pastoral conjunta de Sant Josep i Sant Pau, parròquies molt properes i que atenen una part del centre de Badalona de característiques sociològiques similars.

 

PRIMERES COMUNIONS

Aquest diumenge si Déu vol hi haurà un primer torn de Primeres Comunions a la missa de les 11 h. Els infants que rebran la comunió per primera vegada són: Xavier Campo Celdran, Albert i Maria Jové Suñol, Maikel Osinga Duran, Ariadna Perich Orpella i Georgina Roca Ros.

També se celebraran Primeres Comunions el dissabte 3 d’octubre a les 12 h, i el diumenge 4 a les misses d’11 h i 12:30 h.

 

INICI DE CURS

El proper dijous, 1 d’octubre, comencem l’Adoració al Santíssim, des de la missa fins a les 21:15 h. L’Aspirantat té previst començar les activitats d’esplai el dissabte 3. Aquests dies s’estan fent les inscripcions via internet. Les inscripcions de la catequesi comencen el 13 d’octubre.