2020-09-20

Diumenge XXV de Durant l'Any

LA SORPRESA DE DÉU


Obreros.jpg
 

Ho vaig viure amb els meus propis ulls. En un pelegrinatge a Terra Santa vam passar per una plaça de Natzaret i vaig veure com un grup d’homes palestins estaven esperant asseguts al terra o recolzats a les parets que algú els hi donés feina. Em van venir records d’antigues pel·lícules que narraven la mateixa situació per terres d’Andalusia. I el sentiment va ser de tristesa davant la incertesa i la por que passen aquells jornalers per no trobar feina. La sorpresa la tenim amb la paràbola d’aquest diumenge, que descriu aquesta situació quotidiana del nostre món, i la resposta del propietari de la vinya, tan diferent al que es podria esperar.


És una manera d’actuar que no entenem i ens costa d’explicar. Ens vol apropar a la manera de fer i pensar de Déu. Isaïes, en la primera lectura ens ho diu: “Els meus camins i els meus pensaments estan per damunt dels vostres tant com la distància del cel a la terra.” En el fons és la resposta de Déu a un món tan injust i despietat com el nostre. Ell es mostra generós i magnànim. Tracta els éssers humans com a persones úniques i estimades. No ens tracta segons la lògica de la productivitat, sinó que cerca el nostre bé, sobretot dels darrers i menys privilegiats. La manera de pensar de Déu és amb criteris de solidaritat i de justícia vers els més febles i necessitats. No exclou ningú i que tots estem cridats a la vinya. Ja és un goig haver respost dels primers a treballar a la vinya i ens hem d’alegrar de què molts altres puguin fruir d’aquesta tasca de treballar junts pel Regne de Déu. 


Hem començat un curs incert i complicat, tan de bo que aprenguem la manera de pensar i de fer de Déu, que tinguem la seva mirada, per poder aportar pau i bé al nostre món.


       En Acció PANOT PLA PASTORAL.pngRESULTAT ECONÒMIC 2019 


El resultat econòmic del curs passat va tenir un important dèficit (-30,955 €) que hem assumit amb els nostres fons. Així podem dir que no tenim deutes. Aquest dèficit és degut a les obres que anem fent per posar al dia el nostre temple parroquial i els seus locals, i per donar el millor servei i ajuda a tothom. Per això si volem tenir un temple acollidor i en condicions, així com uns bons locals, amb una bona atenció espiritual, hem de mirar de col·laborar tots en la mesura que puguem. La millor manera és domiciliar una aportació econòmica periòdica que estalvia despeses i facilita la gestió econòmica de la parròquia. Trobareu el formulari en la web o el podeu demanar a la sagristia. 


NOVETATS EN L’ESTRENA DEL NOU CURS


Tornem amb el Bona Noticia i poc a poc anem engegant les activitats. Esperem que la situació vagi millorant. Per ara us anunciem que en les properes setmanes hi hauran primeres comunions en petits grups. Sobre la catequesi, només dir-vos que les inscripcions començaran el 13 d’octubre i que el 24 d’octubre, a les 20 h tindrem confirmacions. També que l’Aspirantat està de tancada preparant el seu inici d’esplai previst pel 3 d’octubre, i que l’Hogar de Maria ja ha començat. Aquest curs no podrem comptar amb el seminarista Pau Manent. L’envien a estudiar a Roma. Aquest diumenge s’acomiadarà.