2019-12-28

Diumenge de la Sagrada Família

Una família de refugiatsAvui l'Evangeli ens presenta la Sagrada Família en el camí dolorós de l'exili, a la recerca de refugi a Egipte. Josep, Maria i Jesús experimenten la condició dramàtica dels pròfugs, marcada per la por, la incertesa i les estretors (Mt 2,13-15.19-23).

Lamentablement, en els nostres dies, milions de famílies poden reconèixer-se en aquesta trista realitat. Gairebé cada dia la televisió i els diaris donen notícies de pròfugs que fugen de la fam, de la guerra, d'altres perills greus, a la recerca de seguretat i d'una vida digna per a ells i per a les seves pròpies famílies. En terres llunyanes, fins i tot quan troben feina, no sempre els pròfugs i els immigrats troben acollida veritable, respecte, estima dels valors dels que són portadors. Les seves legítimes expectatives xoquen amb situacions complexes i dificultats que semblen, de vegades, insuperables. Per aquesta raó, mentre fixem la mirada en la Sagrada Família de Natzaret en el moment en què està obligada a fer-se pròfuga, pensem en el drama d'aquells migrants i refugiats que són víctimes del rebuig i de l'explotació. Que són víctimes del tràfic de persones i de la feina esclava.

Jesús ha volgut pertànyer a una família que ha experimentat l'exili, perquè ningú se senti exclòs de la proximitat amorosa de Déu. La fugida a Egipte a causa de les amenaces d'Herodes ens mostra que Déu és allà on l'home està en perill, allà on l'home pateix, allà on s'escapa, on experimenta el rebuig i l'abandonament; però Déu també és allà on l'home somia, espera tornar a la seva pàtria, a la llibertat, projecta i tria per a la vida i la dignitat seva i dels seus familiars. 

Paraules del Papa a la festa de la Sagrada Família 2016PROGRAMA NADAL I EPIFANIA                          

Dimecres 1 de gener, Santa Maria, Mare de Déu i Dia de la Pau. Misses: dimarts 31, vigília, a les 20 h, i dimecres 1, a les 11 h, 12:30 h i 20 h. No n’hi ha a les 9 h. A la Providència, a les 10 h. 

Concert del Cor Aurica, Veu i Arpa Dissabte 4, a les 18 h. Ceremony of Carol de Benjamin Britten. Aportació de 10 €

Diumenge segon de Nadal, 5 de gener. Misses: dissabte 4, vigília, a les 20 h, Missa per la Pau, organitzada per Justícia i Pau i l’Aspirantat. i diumenge 5, a les 11 h i 12:30 h. A la Providència, a les 10 h. 

L'Epifania del Senyor (Els Reis). Amb la de les 20 h de la vigília, horari habitual de diumenges i festius.

Dissabte 11, Festa del Reis Mags de la Llar de Maria.
Després de la missa de les 11h, en els locals parroquials. Per col·laborar amb els regals de reis us heu d’apuntar a la llista que hi ha a la paret del campanar i portar-lo als matins als locals parroquials.

El baptisme del Senyor: Diumenge 12. Horari habitual de diumenges i festius.


AGRAÏMENT DE CAP D’ANY

Acabem l’any i hem de donar gràcies a Déu per tot el que hem viscut, sobretot per la celebració del 150 aniversari de la parròquia. El colofó d’or ha estat el pelegrinatge a Terra Santa i a Jordània que ha estat una gran experiència comunitària de fe per a tots els pelegrins. Us dono les gràcies a tots els qui heu participat i heu fet possible els actes i celebracions organitzats pel nostre aniversari. Tots ells han mostrat la vida de parròquia que hi ha a sant Josep. 

No deixem de donar gràcies per la nostra història parroquial i perquè comencem un nou any per continuar treballant pel Regne de Déu. Moltes felicitats a tots per aquest 2020 que comencem.

Que la Mare de Déu, amb la seva atenció maternal i Sant Josep, el nostre patró que vetlla per la parròquia, ens ajudin a dur a terme la missió que Déu ens encomana.

Bon Any Nou!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada