2019-04-14

Diumenge de Rams i Passió




Entrem amb l’Espòs a celebrar la Pasqua

Com cada diumenge celebrem la resurrecció de Crist. L’entrada de Jesús a Jerusalem està vinculada a la celebració eucarística. És l’Església que es disposa a acompanyar el seu Senyor i Espòs en la celebració del Misteri de la Pasqua. Acompanyem el Rei pacífic i humil, que entra per oferir el sacrifici de la nova aliança en el seu Cos, i portant a la plenitud la seva obediència al Pare. Per la història litúrgica sabem que a Roma començava amb una gran sobrietat la Setmana Santa, però els pelegrins medievals, sobretot de la Gàl·lia, participaven en la litúrgia festiva de Jerusalem, la qual començava la gran setmana amb la processó que des de la muntanya de les Oliveres volia imitar l’entrada de Jesús a la ciutat santa. El costum es va imposar a occident i també a Roma. D’aquí el contrast litúrgic entre la commemoració festiva de l’entrada a Jerusalem i la sobrietat de la Missa, centrada en la passió.

L’eucaristia està marcada per la Passió del Senyor segons Lluc. Queda palesa la misericòrdia del Senyor en la darrera hora de la seva vida: Pare, perdoneu-los, que no saben el que fan; avui seràs amb mi al Paradís. Altres característiques de Lluc són el caràcter pasqual del darrer sopar, amb els diàlegs: sobre el servei, com a tret distintiu dels seus seguidors; i, sobre les dues espasses, que al·ludeix a la dificultat de l’evangelització futura amb la manera de procedir diferent sense la presència visible de Jesús. També trobem la reconciliació d’Herodes i Pilat, per anar contra Jesús; i, l’encontre amb les dones en el Gòlgota, les quals mai no són hostils en el seu evangeli....

En resum, Jesús és presentat sobretot com l’innocent que no havent comès cap crim és ajusticiat com el pitjor dels criminals. El seu missatge és de misericòrdia i tendresa davant l’hostilitat de tots els qui el volen matar. Entrem doncs en el temps sagrat de la Setmana Santa. Seguim el nostre Espòs i Senyor pel camí de la seva passió.











































MISSA CRISMAL I CELEBRACIÓ DEL PERDÓ

Dimarts Sant hi ha la missa Crismal a les 11 del matí a la Catedral de Barcelona, a la que tots hi som convidats. En ella, bisbes, preveres i diaques renoven les promeses sacerdotals i hi ha la benedicció dels Sants Olis. També celebrem les noces d’or i argent d’aniversaris d’ordenacions. Per aquest motiu, hi haurà celebració de la paraula a la nostra parròquia, a les11 h, en lloc de la missa.
Al vespre,  a continuació de la missa de les 20 h, tindrem la celebració del perdó comunitari, a les 20:30 h. A mesura que us aneu confessant, els qui vulgueu podreu anar marxant. Preparem-nos junts per a viure la Pasqua.


ROMERIA A MONTSERRAT DEL 150è ANIVERSARI

El  24-26 de maig tenim la nostra romeria anual a Montserrat. Aquest any especial pel 150è aniversari. Podreu pujar el cap de setmana o el diumenge. Hi haurà serveis d’autocar per anar-hi. Com que és dia d’eleccions a l’ajuntament, tornarem havent dinat. Un grup de l’Esplai pujarà caminant. Volem fer un mocador de colors groc i morat, els colors de Sant Josep. Obrirem les inscripcions la darrera setmana d’abril: el dimecres 24, al matí, de 11:30 a 13 h, i el dijous 25, de 17 a 19 h.

 

CONCERT DE SANT JORDI

El proper dissabte 27 d’abril, a les 21:00, en el nostre temple parroquial de Sant Josep, arriba un dels actes organitzats per l’Orfeó Badaloní. És el tradicional Concert de Sant Jordi, que enguany s’afegeix als actes commemoratius del 150è aniversari de l’Església de Sant Josep.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada