2019-04-06

Diumenge cinquè de QuaresmaCREIEM EN LA DIGNITAT DE LA DONA

Aquesta setmana contemplem una dona davant de les mirades acusadores d’un grup d’homes. És la cita evangèlica  anomenada de l’adúltera. El tornem a proclamar aquest diumenge i de nou aquest fragment continua essent reflex de la situació del nostre món. L’home que havia fet aquell mateix pecat sembla que no existeixi i el centre de la culpabilització se centra injustament en la dona. Avui en dia, la dona continua estant en una situació de menys consideració, de menys dignitat i major marginació. Malgrat els avanços, continuem denunciant aquesta situació injusta en el tracte de la feminitat i demanant la igualtat en els drets i la dignitat entre els homes i les dones: totes les persones són iguals en dignitat davant de Déu. En torn a aquesta desigualtat injusta va ser la campanya de Mans Unides d’aquest any: la dona del segle XXI ni independent, ni segura ni amb veu. També va haver-hi una jornada reivindicativa i una manifestació el passat 8 de març. A l’entrevista que li van fer al Papa per la TV, ell s’hi va referir.

El Senyor ens torna a confrontar amb la nostra vida per adonar-nos que tots som pecadors i que tots som necessitats d’alliberament i salvació; tant els homes com les dones. I que a més comença una nova manera de fer les coses: la del perdó i la de la misericòrdia enfront del tarannà del càstig i de la condemna. Una manera que fuig de la violència i la condemna i aposta pel diàleg i a la comprensió. Diria que és una manera de fer més femenina perquè és la manera de fer d’una mare vers els seus fills. El Senyor ha vingut a rescatar-nos i a donar-nos vida, no a condemnar-nos ni a tirar-nos pedres. Aquesta és la manera de fer de Déu i vol que actuem igual entre nosaltres. Sobretot amb els més febles i treballant per la justícia entre les persones, siguin homes o dones.                                     En Acció

Consell Parroquial 2 abril 2019                                          

Revisions: L’Aspirantat informa sobre l’última formació per monitors i que está preparant una excursió amb  les famílies pel proper 13/4. S’està fent el curset de promesos amb 7 parelles. La taula interreligiosa vetllarà perquè els partits respectin el pacte sobre la no utilització electoralista de la immigració a les properes eleccions. Revisió Festes de Sant Josep. Tot molt positiu. Es proposa a l’Esplai organitzi una visita a l’exposició de fotografies amb els infants i famílies. Revisió Quaresma. Hem de promoure una major participació en les vespres i a les pregàries d’adoració al Santíssim Sagrament.

Nou Pla Pastoral. La fraternitat. Es revisa el primer sopar fratern, que va tenir lloc al març. Cal millorar l’organització prèvia. S’acorda seguir avançant en la preparació d’aquestes trobades, per començar-les el curs que ve.

Economia. L’any 2018 s’han tancat els comptes en positiu. S’està movent el tema del Centre Parroquial i que el projecte del columbari està molt avançat.

Consell pastoral arxiprestal. Cal un representant per a la Parròquia.

150è aniversari. Propers actes: La Moixiganga, a les 21:30 h del dissabte 13 d’abril i el concert de Gospel Sentits a La Plana, a les festes de maig (12/5). Es demana a l’Esplai que en faci difusió. La Parròquia assumeix el cost econòmic d’aquests actes. Romeria de Montserrat del 150é. 24-26/5. Obrim inscripcions: 24/4, de 11:30 a 13 h, i 25/4, de 17 a 19 h. Hi haurà serveis d’autocar. Un grup de l’Esplai pujarà caminant. Volem fer mocador de colors lila i groc. 

Setmana Santa. Presentem  el programa.

Justícia i Pau. Queda pendent la presentació de MigraStudium. Es demana la implicació de l’Esplai en la recollida de medicaments.  Projecte “veïns x veïns”: es demanarà informació sobre el que s’està duent a terme al centre.

Altres. La Processó del Silenci demana que la P. St. Josep pel 150è porti la bandera de Santa Maria. Hogar de María ha demanat poder fer ús dels espais parroquials els dissabtes al matí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada