2019-01-12

El Baptisme del Senyor




TRES MIRACLES

Aquests dies, a cavall entre el temps de Nadal i l’inici del temps ordinari, la litúrgia ens ofereix un petit cicle de manifestacions del Senyor: són tres miracles de l’Epifania: els mags guiats per l’estel, el baptisme del Jordà, que celebrem aquest diumenge, i les noces de Canà, el proper diumenge. Són tres manifestacions de la glòria de Jesús. La litúrgia ens ho presenta com una unitat que es manifesten al mateix temps i en el mateix lloc: “Avui, l’Església s’ha unit al seu espòs celestial, perquè Crist, al Jordà, l’ha rentada dels pecats, els mags s’apressen amb dons cap a les noces del Rei, i els comensals s’alegren de l’aigua convertida en vi, al·leluia” ens diu l’antífona de laudes de la solemnitat de l’Epifania.

Aquest és el banquet en què l’aigua és convertida en vi: quan, pel baptisme, la humanitat passa de la llei de Moisès a la de l’Esperit; l’hora de Jesús, la seva passió; la Cena que es repetirà i actualitzarà en l’espai i el temps, la mort i la resurrecció de Crist; el banquet nupcial en la unitat retrobada amb Déu i en el si de la humanitat, en un món restaurat. I, avui, nosaltres, convertits en mags, en comensals i en Església, ens n’alegrem.

Nadal, Epifania, el Baptisme, Canà són baules cap a la Pasqua; i l’estel ens guia fins a trobar aquell que dissipa la tenebra dels nostres cors i ens condueix a la claror eterna. (Jordi Guàrdia, CPL)



En Acció





CICLE DE CONFERÈNCIES PEL 150è


Continuem amb els actes de celebració del 150 aniversari. Us anunciem que fins a l’entrada de la quaresma tindrem un petit cicle de 4 conferències entorn de Sant Josep i la seva història a Badalona. La primera serà el divendres 18 de gener, a les 19 h de la tarda, a la sala de Vídeo dels locals parroquials. Anirà a càrrec d’Emili Ferrando, amb el títol: “Sant Josep i el món obrer”.



CONCERT DEL GRUP DYNAMIS

El dissabte 19 de gener, després de la missa del vespre tindrem aquest concert que ens han organitzat els germans Rios: José, organista parroquial i Paola, que l’acompanya sovint al violoncel. Ens presenten aquest quartet de joves promeses, en el qual participa la Paola. [PDF]

SETMANA PREGÀRIA UNITAT DELS CRISTIANS: 18-25 DE GENER

Aquest any amb el lema: “Cercar la justícia i només la justícia”. Nosaltres tindrem aquesta intenció a les eucaristies de cada dia durant aquesta setmana. El nostre acte central arxiprestal serà a l’Església adventista (C/ Carme, 17),  el dijous 24, a les 19:30 h. Tots som convidats a pregar.

SERVEI TRADUCCIÓ SIMULTÀNIA EN LLENGUATGE DE SIGNES

El diumenge de la Sagrada Família vam inaugurar aquest servei integrador per les persones sordes. El tindrem el tercer diumenge de cada mes a la missa de les 11 h, que serà el proper diumenge 20 de gener.

El proper Bona Notícia sortirà el diumenge 27/1/2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada