2017-11-12

Diumenge XXXII Durant l'any

UNA CONFUSIÓ HABITUAL

Aquest diumenge escoltarem la paràbola de les 10 verges, i en ella se’ns convida a cultivar la prudència, una de les 4 virtuts cardinals que ens ajuden a regir la nostra vida segons la raó i la fe. Molt sovint apliquem aquesta virtut a un sentit de persona molt curosa i temorosa de les accions que ha d’emprendre i que ha de prendre moltes precaucions. Llavors es diu que és una persona prudent. Però el seu sentit autèntic no és aquest. La seva definició no s’adequa a aquesta concepció popular, ni tampoc de la manera d’actuar de les 5 verges prudents. El catecisme defineix prudència com la virtut que disposa la raó pràctica a discernir en tota circumstància el nostre veritable bé i a escollir els mitjans justos per aconseguir-lo. També sant Tomàs dirà que la prudència és la regla recta de l’acció. Per tant, no es confon ni amb la timidesa o la por, ni amb la duplicitat o la dissimulació. També se l’anomena l’auriga virtutum: condueix les altres virtuts (justícia, fortalesa i temprança) indicant-los la regla i la mesura. És així, que ens enfronta en cercar la consecució del fi, que no és altre que fer el bé i actuar en conseqüència per aconseguir-ho. Les 5 noies que s’han proveït d’oli han actuat prudentment, perquè han fet el que calia per estar preparades a l’arribada del nuvi.

Nosaltres som convidats a ser prudents segons el sentit evangèlic en el temps que ens toca viure. No es tracta de tenir por o anar amb excessives precaucions. Cal posar els mitjans necessaris i suficients per aconseguir fer el bé en tot moment i preparar-nos per a la vinguda del Senyor al final del temps o de la nostra vida. I tant de bo que ens trobi atents i disposats. Llavors haurem aconseguit el que cercàvem: entrar a la festa per estar amb Ell.



En Acció

COMENTARI AL MAGNIFICAT

El divendres 17/11 hi haurà l’últim acte d’aquest cicle de tres encontres formatius i espirituals per commemorar els 500 anys de la reforma protestant i que giren entorn el “Comentari al Magníficat” de Martí Luter. Serà a les 20 h a la capella dels Dolors de Sta. Maria. Finalitzarem la lectura del text i la reflexió serà a càrrec de Mn. Jaume Aymar. Acabarem amb  el cant del Magníficat de la Vall d'Àssua.

RECÉS D’ADVENT

Us anunciem que serà el dissabte 2 de desembre a les Franciscanes de Tiana. Anirà des de les 10 h fins després del dinar de convivència. Ja us podeu apuntar. El predicarà el P. Jesús Sans, nou prior dels Carmelites.

NOVEMBRE: TORNEM A LA PREGÀRIA

Aquest novembre us convidem a intensificar la pregària comunitària i personal pel moment de la nostra vida social i personal que vivim, i perque l’arribada de l’advent ens trobi en vetlla. Us recordem que cada dijous a continuació de la missa de les 8 del vespre, fem una estona de pregària comunitària amb reflexions i cants. També dimecres hi ha l’Hora Santa amb los jóvenes de San José, de 21 a 22 h. També ja hem reprès la Cadena de Pregària per les vocacions de les diòcesis de Catalunya. Com els altres anys, ens correspon els dies acabats en 8. Els propers seran el 18 i el 28. Les seves misses tindran aquesta intenció. A més, el dissabte 18, amb motiu de la cadena, i el dissabte 25, vigília de Crist Rei, tindrem jornada de pregària amb l’Exposició del Santíssim, des del final de la missa de les 11 h fins a les 20 h. Apunteu-vos per vetllar una hora d’aquestes jornades.

GERMANOR, DIA DE L’ESGLÉSIA DIOCESANA

Amb el lema: Amb tu, som una gran família, arriba el diumenge proper la Jornada de Germanor. Recordem la importància que tots els que puguem fem una aportació continuada a la parròquia per ajudar a la tasca pastoral i social d’aquesta. La millor manera és mitjançant la domiciliació del que puguem aportar a través d’entitats bancàries. Trobareu informació i formularis a l’entrada de l’església.