2017-02-12

Diumenge sisè de durant l'any

El diaca i el Crist servidor 


Germans estimats, fa pocs mesos que em van destinar a aquesta parròquia, i en aquest temps tan breu l’arquebisbe m’encomana una nova tasca a desenvolupar enmig vostre. Com es va anunciar, el proper 19 de març, festa del nostre sant patró, seré ordenat de diaca a la basílica de la Sagrada Família. Això implica que pugui servir-vos com un ministre fidel de l’Evangeli i de l’altar, de manera que el misteri de l’Encarnació es manifesti en el meu ésser fent present enmig vostre la persona mateixa del Crist servidor que intercedeix al Pare per vosaltres a partir de l’oració dels fidels i del rés de la Litúrgia de les Hores; de l’administració d’alguns sagraments (baptisme i matrimoni); i de la caritat que brolla del sagrament de l’altar vers els més desvalguts (visitant i portant la comunió als malalts entre d’altres). En conseqüència podem dir que la configuració sagramental al Crist serà més íntima i comportarà unes obligacions i deures que brollen d’aquest ministeri. Per això podré afirmar més especialment allò de sant Pau: «ja no sóc jo qui visc; és Crist qui viu en mi.» (Ga 2,20). 

Germans, l’Evangeli d’aquest diumenge ens convida a contemplar el Crist com a clau interpretativa de tot el creat, fent de la Llei i els Profetes un mirall d’allò que s’havia de manifestar en la seva mateixa persona. Si creiem que per Ell tot vingué a l’existència i tot porta la seva empremta, llavors no hem de témer res sinó lliurar-nos a la Providència que se’ns manifesta en Ell, perquè com ens ensenya el Concili Vaticà II: «El misteri de l’home només s’esclareix a la llum del misteri del Verb encarnat» (GS 22). Deixem-nos, doncs, sorprendre per aquesta realitat i clamar com el salm: «Feliços els qui segueixen la llei del Senyor» perquè han conegut qui l’ha revelada. 


CAMPANYA CONTRA LA FAM

El 2017 plantem cara a la fam amb el nostre compromís: compromís amb una concepció dels aliments com a menjar per a éssers humans i no com a negoci; compromís amb una agricultura sostenible i compromís amb un aprofitament integral de la producció que eviti la pèrdua i malbaratament d'aliments. Perquè, com diu el lema de la nostra campanya: 

EL MÓN NO NECESSITA MÉS MENJAR
NECESSITA MÉS GENT COMPROMESA









La parròquia a través del Consell Parroquial s’adhereix a la campanya Volem Acollir i hem signat com a entitat el manifest que reclama que acollim els refugiats i que lluitem contra les causes que provoquen que hagin de fugir de la seva terra com són la guerra, la persecució o la fam. Així recolzem tots els actes que s’estan fent en aquests dies amb aquest fi. En concret, animem a participar a la manifestació que hi haurà el 18 de febrer, que començarà a les 16 h, a la Pl. Urquinaona, i participarem en la repicada de campanes i cassolada que hi haurà a les 12 h, i a les 16 h.



60è ANIV. ASPIRANTAT I ORDENACIÓ DIACONAL PER ST. JOSEP

El diumenge 19 de març celebrarem la solemnitat de Sant Josep amb el 60è aniversari de l’Aspirantat. Hi haurà la missa d’11 molt participada per tots i després, un dinar de germanor a la Plana amb una paella. En aquest mateix dia hi haurà l’ordenació diaconal del l’Alberto Moreno-Palancas. Serà a les 18 h, a la Sagrada Família, juntament amb tres companys més que rebran l’ordenació de mans del Sr. Arquebisbe.


AGENDA


El divendres 17, 20:30, farem trobada de reflexió sobre la Paraula de Déu, sala de reunions de Ventós Mir. El dissabte 25 de febrer hi haurà la Cantata de Bach, que serà a les 18:30 h, a la Cripta.