2017-02-19

Diumenge setè de durant l'any

Tenir galta per posar 



Aquests diumenges anem escoltant el Sermó de la Muntanya, i avui arribem a una fita ètica molt alta i radical: estima els teus enemics. Com viure una radicalitat tant extrema? Jesús parla d’una actitud de perdó, d’amor a tots, també els qui no són dignes. És una manera de ser, de posar-se davant de la realitat, una manera de reaccionar feta de pau, de perdó, de recerca de la justícia fins enmig de persecucions i que rebutja la venjança. No és fàcil saber què cal fer en les diferents situacions complexes de la vida, però aquesta actitud sincera d’amor troba camins nous per superar les situacions difícils i els conflictes. Tampoc no es tracta de caure en una ceguesa de la realitat o en ser pusil·lànime o permissiu. Les injustícies i tot mal ha de ser denunciat i combatut, com va fer Jesús. Però l’actitud de perdó, de comprensió de donar noves oportunitats als culpables i condemnables és la que pot orientar per trobar el tracte adient, evitant que la condemna sigui una venjança més o menys maquillada de justícia. 


Però aquesta proposta ètica tan radical, per què l’hem de seguir? On es fonamenta? La resposta de Jesús sorprèn. No parla de la dignitat de la persona encara que sigui dolenta, ni del clima social que ho condiciona tot. Parla de Déu, no del que Déu mana o premia, sinó del que Déu fa; Déu estima tots, “Fa sortir el sol sobre bons i dolents”. El misteri de l’amor incondicional de Déu porta Jesús a una exigència moral màxima d’acolliment, de perdó, d’amor a tots, fins als enemics. És l’experiència del valor absolut de l’amor, que dóna pau i llibertat. Ens fa no dependre de res, ni de la resposta negativa dels altres, per fer el que fa Déu: estimar (CPL). 











AGENDA TRIMESTRE I QUARESMA

25-Febrer, 18:30 h: Cantata solidària de Bach

26-Febrer, 20 h, pregària de Taizé, a l’església del Monestir de la Divina Providència. Organitza: Xarxa de Laics.

28-Febrer, 19 h: Xerrada col·loqui sobre, El cooperativisme, una forma de treball digne, P. Sant Pau. Organitza EPOB.

3-Març, 19:30 h: Conferència arxiprestal a Sta. Maria: La llibertat religiosa al món. A càrrec d’Ajuda a l’Església Necessitada

11-Març: Recés arxiprestal a Sta. Maria: 11-3. Predica Mn. Sergi Gordo, secretari general de l’arquebisbat, sobre el Pla pastoral. 

19-Març: Solemnitat Sant Josep amb el 60è aniversari de l’Aspirantat. Missa d’11 molt participada i paella a la Plana. A les 18 h, a la Sagrada Família hi haurà l’ordenació diaconal de l’Alberto Moreno-Palancas, i tres companys més.

24-Març, 20:30 h: Conferència quaresmal: El miracle de Calanda, pel Sr. Arquebisbe Joan Josep Omella, a St. Josep.

5-Abril, 20 h: Pregó de Setmana Santa. Gna. Vicky Molins, a l’església de Sant Pau.