2016-12-11

Diumenge tercer d'Advent

VAIG SER FORASTER I EM VAU ACOLLIR 

Aquesta setmana hem penjat una pancarta del nostre campanar amb aquest lema. És la cita de l’evangeli que ens recorda l’acció que hem de fer amb el qui ve de fora, l’estranger, no és dels nostres i demana ajuda. I és la resposta que donem als que ens diguin si creiem que Jesús és el salvador, el qui havia de venir, si som els seus seguidors i si fem el que ell feia. 


Joan Baptista va enviar els seus deixebles a preguntar a Jesús, si Ell era el qui havia de venir o calia continuar esperant. I Jesús no ho fa amb un sí o amb un no, sinó que es remet a les obres que ell fa per mostrar qui és Ell. El que fa és obra de Déu. I fa tota una sèrie d’obres alliberadores que està fent per a la predicació del Regne. I no sols es tracta d’accions i uns miracles determinats a favor dels pobres i necessitats. Sinó que fa descobrir que tothom és cec en la seva vida i cal que hi vegi millor, és invàlid i ha d’aprendre a caminar de nou, és leprós i s’ha de guarir, és sord i cal que hi senti, és mort i ha de rebre nova vida. Tot per mitjà de la Bona Nova que Ell porta. 

Nosaltres també hem de deixar que Déu actuï en la nostra vida i en el nostre món. I ho pot fer en nosaltres i a través de nosaltres. Aquesta pancarta vol ser la crida del Senyor perquè ens adonem que ell actua alliberant i salvant els més pobres i necessitats, i alhora ens allibera de la nostra inconsciència i tancament per obrir-nos al seu Esperit i per fer el mateix que Ell fa. 

Per això, la nostra resposta de cristians i seguidors de Jesús, no pot ser altra que obrir-nos a la seva acció en nosaltres i fer el que ell feia. Cal obrir el cor a la seva vinguda per a veure, sentir, caminar per Ell, amb Ell i en Ell, tal com aclamem en cada eucaristia. 










SOPAR DE LA FAM PELS REFUGIATS

El divendres 16 de desembre, a les 21 h, a la sala de vídeo, organitzem una trobada comunitària per reflexionar junts sobre la problemàtica dels refugiats. Ho farem en el marc d’un sopar de la fam en el que compartirem uns senzills aliments mentre escoltem uns testimonis propers que ens parlaran sobre el que viuen tots aquests germans que fugen de la guerra i de la fam. Cadascú podrà aportar la despesa que tindria amb un sopar a casa seva o en un restaurant, que anirà destinat a aquesta campanya.



CAMPANYA DE NADAL PER CÀRITAS

Ja hem començat la campanya de recollida d’aliments i de donatius per Càritas parroquial. Com cada any col·legis i particulars hi participen. A les entrades de l’església trobareu cistells per dipositar els aliments.



TEMPS DE PREGÀRIA PER PREPARAR-NOS PEL NADAL

El dissabtes 17 de desembre, farem la segona jornada intensiva d’advent d’Exposició del Santíssim des de la missa de les 11 fins a la missa del vespre. És un temps de silenci per preparar-nos per la vinguda del Senyor. A més, tenim els següents espais de pregària comunitària: els dimecres, a les 21 h, l’Hora Santa pels pobres, amb “los Jóvenes de San José”; els dijous, a continuació de l’eucaristia de les 20 h, adoració comunitària guiada; el diumenge 18 de desembre, a les 20 h, Pregària de Taizé, a la Providència. També vespres de dilluns a divendres, un quart abans de la missa de les 20 h, menys el dimarts que les fem dins la missa.



TEMPS DE CONCERTS DE NADAL

El dissabte 17 de desembre, a les 18:30, hi ha Cicle de Cantates solidàries de Bach. Seran cantates de l’Oratori de Nadal, amb el Cor Aurica. Aquesta vegada es farà a l’església de la Providència. El Diumenge 18 de desembre, a les 18 h, Concert solidari de la Fundació Acollida i Esperança, Can Banús. Interpretat per la Coral Espígol. 



LOTERIA DE NADAL CAMPANYA PELS REFUGIATS

Últims dies per participar. Anem liquidant els talonaris i tornem les matrius.