2016-06-19

Diumenge XII de durant l'any

UN LÍDER DIFERENT 


Avui, tornem amb la pregunta: qui dieu que sóc jo? Nosaltres també responem que Ell és el Messies, el Fill de Déu, el nostre guia i líder, el nostre Rei, i així ho manifestem en diferents moments de la nostra vida, especialment en les nostres celebracions. Però Jesús presenta una manera de ser que difereix de la manera esperada pel poble d’Israel i, per tant, pels mateixos apòstols, i també, ho hem de reconèixer, per nosaltres mateixos. Tots esperem un triomfador, un heroi de pel·lícula que superi totes les situacions amb èxit, que ho resolgui tot a la primera essent el més fort, el més espavilat o el més glamurós. En canvi, avui Jesús ens ho torna a recordar. Ell ha vingut a inaugurar una nova manera de ser i de fer. Ell és el Messies que farà el camí dels pobres i innocents que pateixen la injustícia i el sofriment, el rebuig i la mort. És el dels refugiats, els afamats o el dels infants maltractats. És alhora el camí dels qui treballen per la pau, per la solidaritat i la fraternitat de tots els homes. És el camí de l’home malferit i del bon samarità que l’atén i el cura. Per aquest camí Jesús mostra la seva senyoria i reialesa, el poder de Déu, perquè no acaba amb la mort, sinó amb la vida nova, la resurrecció i la seva ascensió a la Dreta del Pare. Aquest Messies ens mostra un camí nou que és l’únic bo, que és el camí de Déu, que venç el pecat i la mort del món i ens duu a la victòria final. Ell és l’Ungit de Déu, el traspassat, el Fill de Déu, el que està ple de l’Esperit Sant. Ell ens crida a creure en ell i viure’l, i participar d’aquesta mateixa unció com a batejats: revestits de Crist i junts essent una sola cosa en Ell. Així som el seu cos viu i present en el món, que actua en el seu nom i amb la força de l’Esperit, per seguir un nou camí, el que és de Déu: el camí de l’amor. Reconeguem-lo de veritat i seguim-lo!!! 


PROPERES CELEBRACIONS

El divendres 24 tenim la Solemnitat de Sant Joan, amb la missa avançada de dijous al vespre i les habituals de cada dia. El dissabte 25, a la missa de les 11 h, celebrem la festa de Sant Josepmaria. El diumenge 26 de juny, hi ha la vetlla de Pregària de Taizé, a les 20 h, a l’església de la Providència, organitzada per Xarxa de Laics. Comencem la celebració del 20 aniversari del Folre amb una Jornada de Portes Obertes per poder conèixer-lo millor. Serà el 29 de juny, de 10 a 12 h, i de 16 a 18 h. Després de l’estiu continuaran els actes i les celebracions. Anirem informant.PELEGRINATGES: LOURDES, CARAVACA I TERRA SANTA.

Pelegrinatges a Lourdes amb l’Hospitalitat: Seran del 30 de juny al 4 de juliol, i del 22 al 26 de setembre. La delegació de Badalona hi participa amb un grup d’hospitalaris, pelegrins, malalts i discapacitats. Més informació: Mn. Andreu o Pere Pujades, delegat, 667983797, www.hospitalitat.org.

Pelegrinatge a Caravaca, Múrcia. Del 12 al 15 de setembre. Més informació: Mn. Esteve Espin, rector P. Montserrat de Badalona. Anirem informant.

Pelegrinatge a Terra Santa. Aquesta és una proposta que fa el Consell parroquial, de cara al 2017. L’anirem preparant.NOUS HORARIS D’ESTIU

Juliol: Mantenim tots els horaris de misses de l’Església de Sant Josep. Només que no hi haurà missa a la Providència en tot el mes. El despatx parroquial serà sols els dimecres, de 18 a 19:30. 

Agost: Als diumenges hi haurà missa a les 11 h, a les 20 h i la vigília, a les 20 h. La de la Providència serà a les 9:30 del matí. Per tant, no hi haurà la missa de les 9 h. i de les 12.30 h. Les misses dels dies feiners: n’hi haurà a les 11 h, a Sant Josep, i a les 8:30 h, a la Providència. No n’hi haurà a les 20 h. No hi haurà despatx parroquial. Podeu preguntar a l’església.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada