2016-06-13

Diumenge XI de durant l'any

TROBADA VOLUNTARIS DE CÀRITAS: 28 DE MAIG 


El dissabte 28 de maig va tenir lloc una trobada de voluntaris de Càritas vinculats a la Parròquia de Sant Josep. Hi van participar una trentena de persones, pertanyents als quatre grups de voluntariat: Rober, Folre, Reforç Escolar i Càritas Parroquial. 

La trobada va començar amb una pregària i la salutació del rector, Mn. Andreu Oller. A continuació, un representant de cada grup va exposar les característiques que defineixen la seva tasca: finalitat, organització, dies d’atenció, nombre de persones ateses, nombre de persones voluntàries, impacte en la ciutat de Badalona, dificultats, etc. Tot plegat va contribuir a tenir una visió conjunta de l’acció social que es duu a terme a la nostra Parròquia sota el nom de Càritas. 

La segona part es va dedicar a aprofundir en el sentit del voluntariat. Un vídeo que donava veu a diverses persones voluntàries de Càritas va esdevenir el punt de partida per compartir testimonis propis i reptes de futur. L’atenció a la gent gran, el reforç educatiu adreçat a adolescents o la major implicació de persones joves en el voluntariat van ser alguns dels elements que es van abordar. 

La trobada, que va acabar amb un aperitiu, va suposar un espai on reforçar el sentiment d’equip, il·lusionar-se, agrair i expressar l’amor i el compromís de la comunitat cristiana envers les persones en situacions de vulnerabilitat del nostre entorn. 

Esmentem algunes de les propostes i reptes que van sorgir de la trobada: atendre persones grans del barri que viuen soles, tractar el tema de les persones sense sostre, obrir Folre els caps de setmana, ampliar el reforç escolar als adolescents, implicar joves en el voluntariat, millorar la comunicació de les activitats, organitzar un dinar de Nadal per a persones necessitades... També, amb aprovació del Consell Parroquial proposem pel curs proper fer una trobada general de tots els voluntaris de la Parròquia. 


Testimoni d’un voluntari 

A Càritas he après que una acció d'entrega, per petita que sigui, és una pregària viva. Com diu Vicenç Ferrer: una bona acció té més valor que totes les filosofies i totes les teologies de la història. 

He après que una bona acció, per petita que sigui, quan la faig amb consciència de mi mateix i del que faig, sense passar-hi de puntetes per damunt i amb presses com faig sovint quan em distrec, em permet Ser. Ser jo. Ser l'altre. Ser Crist! 

I quan sóc jo, ben present, ben clar, sense prejudicis, sense judicis sobre l'altre i sobre mi, llavors Crist es fa present en l'altre. No és que abans no hi fos! És que ara se m'han obert els ulls! 

I he après amb Càritas, que quan puc veure Crist en l'altre, que no és gens sovint; tot i que no paro de buscar-lo no hi poso tot el cor i l'atenció que caldria. Doncs quan puc veure Jesucrist en la persona que tinc davant, és quan m'adono que és Jesús qui es dóna a mi, i qui m'omple el cor del que jo pretenia donar i de fet no tenia. 

És aquest el miracle dels pans que he viscut a Càritas. Que tot i la meva tossuderia, d'on no hi havia gairebé res per donar, un sarró buit, ha sorgit l'alegria de la plenitud: durant uns instants, jo i en Seidou o en Redouan, en teníem prou l'un amb l'altre. En teníem prou amb ser, més enllà dels pans i dels peixos, de les llengües i dels diners. Durant uns instants. 
Xavier Natal 








CONFIRMACIONS: 12 DE JUNY, 11 h.

Rebran la confirmació un grup d’adults i joves: Gerard, Sebastian, Roberto, Francisco de Borja, Sandra, Óscar, Marta, Domingo i Rocío. Presideix Mn. Salvador Bacardit, vicari episcopal de la zona pastoral 3.



CONSELL PARROQUIAL, 7 JUNY 2016

Revisió: Concert Gospel (9-4-16). Vam recollir uns 1.000 €, i pendents d’una subvenció d’Anís del Mono. S’aprova repetir-lo anualment per pasqua i fer més difusió. Obra de teatre Betúlia. Valoració positiva. Assajant a l’Aspirantat i ens aportaran una part de la recaptació. S’aprova la proposta de tornar-la a fer al setembre als Salesians. 103 Romeria a Montserrat. Valoració positiva però a millorar la coordinació i participació, i fer un programa conjunt. Ja tenim les places necessàries reservades pel 26 al 28 de maig del 2017. Unció dels malalts. Valorem la nombrosa participació i a millorar l’espai pels ungits i repensar el moment de donar la creu. També s’acorda fer-la cada any. Cal reforçar la pastoral de la salut. Comunions. Les valorem positivament; a millorar: tema dels fotògrafs; i, la conveniència de no passar de 10 infants per grup. 

Actes finals i preparació proper curs. 20 aniversari Folre: Jornada de portes obertes, 10-12 h, i 16-18 h, 29-6-16. També s’informa: acte institucional a l’octubre, trobada de voluntaris i ex-voluntaris de Folre al desembre, i sortides amb les persones usuàries. Aspirantat: a més de la festa de final de curs, colònies i campaments, estada a Menorca del grup de joves i 4 joves van al Perú a fer una experiència solidària. El curs proper hi ha el 60è aniversari. Es preveu un dinar de germanor al carrer. Grup de famílies catequesi familiar: s’està preparant un nou cicle de Cinema a la fresca per aquest juliol, i es va fer una sortida a Sant Jeroni de la Murtra. Grup de joves: preparant la JMJ a Cracòvia, però caldrà reactivar el grup amb noves propostes per anar endavant. Justícia i Pau. S’informa sobre la pregària intereligiosa per la pau, al Turó d’en Caritg (28-5); necessitat de recollir material escolar per als camps de refugiats i que s’ha implicat a escoles públiques i concertades; una manifestació a Barcelona pel Dia Mundial de les Persones Refugiades, (19-6). Proposta de pelegrinatges: a Caravaca (12-15/9) i Terra Santa, pont del desembre del 2017.


Altres informacions: últimes reformes positives i pendents de les del soterrani; s’aproven les novetats litúrgiques; l’entrevista del rector amb l’alcaldessa per presentar-se i demanar finançament a la Diputació per rehabilitar el Centre Parroquial...Últim consell de curs amb sopar: 7- juliol, 20h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada