2015-06-14

Diumenge XI de durant l'any


La lliçó del gra de blat i el gra de mostassa

Tornem a la lectura continuada de Marc i al ritme més normal dels diumenges. Ens trobem amb dues paràboles prou conegudes però que no ens han de deixar indiferents. Plantegen qüestions molt actuals i de tot temps. Hem de tornar a escoltar-les atentament i deixar-nos interpel·lar per elles. Trobem a l’evangeli que: “en privat ho explicava tot als deixebles”. Hem de ser prou humils per reconèixer que necessitem que Jesús ens expliqui contínuament la seva paraula.

La primera, pròpia de Marc, és la del gra de blat que creix sense que ningú se n’adoni. Ens desconcerta molt perquè estem massa acostumats a fer i a construir comptant només amb el nostre esforç i els propis recursos. Ens convida a creure més en l’acció silenciosa i pacient de Déu, que és el que condueix la creació i fa créixer el Regne de Déu, segons els seus plans, que en nosaltres sols.

La paràbola del gra de mostassa encara ens obre més les portes de l’esperança i ens fa adonar d’una experiència que tots hem pogut tenir. Contrasta la més petita de les llavors i un arbust amb unes branques tan grosses que els ocells s’ajoquen en elles. És el contrast entre l’humil i precari inici dels cristians enmig de l’imperi, i el gran corrent de vida i salvació amb els sants, els màrtirs i multitud de testimonis i fidels que ha donat l’Església fins als nostres dies. L’esperança no es fonamenta en l’èxit i en la prosperitat dels creients, sinó en el triomf darrer del Regne de Déu. I és l’experiència de les obres humils i evangèliques les que han donat molt de fruit.

En conclusió, el Regne de Déu arribarà, i aquest no depèn dels nostres majors esforços, sinó només de Déu. El fonament de tota esperança i de tota força està en Déu, i Ell, del que és petit i veritable, en treu molt.
Consell parroquial, 9 de juny

Després de pregar entorn de la sal i de la llum, vam repassar la marxa dels diferents grups i serveis. L’Aspirantat, acaba el curs el 20 de juny, després tenen colònies i campaments del 21 al 31 de Juliol. Com que van a la zona d’Olot, cal que demanin als infants si tenen les vacunes. També cal que a la tornada de les sortides el material quedi a les sales. De la catequesi vam valorar el final de curs positiu, les comunions també, però proposem fer grups més petits. De Caritas destaquem la bona feina del Folre i l’ampliació de dies i grups del reforç educatiu. De la col·lecta de Caritas per Corpus vam recollir 1090 €. De litúrgia, valorem l’experiència dels dissabtes de pregària i el pregar en les eucaristies pels batejats i pels casaments. Dels joves destaquem la participació a la Trobada Europea d’Àvila, el nou grup d’universitaris i joves, i propostes d’activitats i formació pel proper curs. Del grup Vida Creixent, que són uns 10 i que ho van promocionant. De la missa familiar, que volem engegar el grup de músics i escola de guitarres. Sobre l’arxiprestat parlem sobre el valor del Corpus de Sta. Maria per a tot l’arxiprestat, la trobada de Xarxa de Laics per aquest dissabte i el projecte de fer una trobada d’inici de curs al Santuari de la Misericòrdia a Canet.

Vam repassar la Campanya del Totxo. Malgrat hi ha hagut importants entrades extres, falta molt per cobrir i no ha arribat la campanya a la gent com esperàvem. S’acorda que s’incidirà en les inscripcions a la catequesi i a l’esplai del nou curs. També informem de les reformes de Ramió que reclamen que la parròquia suporti. Ho hem de revisar tot. Sobre la reserva de la Romeria a Montserrat del 2016, s’informa que no s’han aconseguit tots els espais que necessitem. Es proposa fer una xocolatada o berenar comunitari a la Plaça a la tarda i que els grans preparin una activitat amb l’Esplai. Una altra opció serà de pujar només el diumenge. S’aproven els horaris d’estiu i quedem el 30 de juny pel final de curs del Consell.

Confirmació al santuari dels Salesians: 13 de juny, 20 h.

Aquest dissabte la rebran: Brenda, Fernanda, Mariona, Maria Angeles i Noelia, amb altres joves dels Salesians. Serà al Santuari de Maria Auxiliadora.

Concert d'estiu coral Betúlia

Serà aquest diumenge, a les 18 hores, a la nostra parròquia, acompanyada del Cor de l’Ateneu Sant Roc. L’aportació voluntària serà per una causa solidària.

Cinema familiar a la fresca: del 20 de juny al 25 de juliol

Proposta per a les famílies, cada dissabte a les 20:30, a la rectoria de Sta. Maria. Cadascú es porta el sopar i i veiem una pel·lícula familiar.