2015-04-19

Diumenge tercer de Pasqua

num. 12
Aprendre a mirar de manera nova


Les lectures de la Paraula de Déu d’aquest dies ens empenyen i ens animen a fer l’experiència pasqual dels deixebles. Reconèixer el Senyor viu i actuant en nosaltres, en la nostra vida. És qui va néixer, va predicar i va morir per nosaltres, i qui continua viu, d’una altra manera que fa possible que el descobrim amb els ulls de la fe. Als deixebles els va costar reconèixer-lo i a nosaltres també. Per això, ens cal com ells, estar a prop d’Ell i entrar en l’aprofundiment de les Escriptures. Ell és el qui ens obre els ulls per entendre-les i per comprendre el sentit de la Paraula de Déu, i així copsar el que Déu ens comunica i ens demana. Ell ens ensenya a mirar i ens ajuda a veure el que no s’ha vist mai. 

El que és crític sobre la resurrecció de Jesús no és el fet que sigui un miracle, o que sigui quelcom extraordinari, sinó que porta a participar i a seguir els plans de Déu. És el mateix Jesús, crucificat i ressuscitat qui ens fa entrar en el sentit de les Escriptures, i cercar i comprendre aquests plans, i alhora poder reconèixer-lo duent-los a terme amb tota la seva força. 

Com els deixebles, es tracta de fer camí amb Jesús, escoltar la Paraula de Déu, compartir la taula en la qual Ell parteix el pa, trobar-nos en diumenge amb la comunitat, seguir els seus manaments, descobrir com ens perdona sempre i ens tornar a donar la possibilitat de torna a començar. És Ell qui ens dóna una nova mirada sobre la realitat i sobre les persones, ens fa que el descobrim de nou viu i actuant enmig nostre. És la mirada de Déu que demanem en el salm: “Que sigui el nostre estandard la claror de la vostra mirada”, per aprendre a mirar com tu ens mires, Senyor”. 





102 Romeria a Montserrat: 24-26/04


La setmana propera marxem de Romeria. Encara queden cel·les per pujar divendres o dissabte. Us recordem que el diumenge 26, pujarà un autocar per passar junts el dia (18 €). Us podeu apuntar a la sagristia.

Grup de confirmació d'adults

S’està preparant per confirmar-se en el mes de juny, un grup de persones majors d’edat. Si algú està interessat que es posi en contacte amb els mossens.



Continuem en campanya 
"apadrina un totxo"


Us recordem que podeu apadrinar un altre totxo, i també podeu ajudar-nos assistint a l’obra de teatre: “Políticament incorrecte” que ens presenten el grup: The mama’s and the papa’s, de l’escola Betúlia. Les representacions seran el 18 d’abril, a les 21:30, i el 19 d’abril, a les 18:30, I també amb el mateix horari el cap de setmana següent, al teatre del Círcol. 

Dir-vos que de la nit de Gospel amb el grup Sentits, vam recollir entre fila cero, i donatius a l’entrada 3.874 €. És un bon impuls per omplir la nostra rampa.

Sant Jordi

Aquest dijous celebrarem la diada del patró de Catalunya. Com cada any el Folre tindrà paradeta de roses i altres regalets a la cantonada Arnús i Pietat, a partir de les 8 del matí.

Certificats de donatius per a la declaració de la renda

Els qui ho hagin sol·licitat ja poden passar a recollir-los per la sagristia o el despatx parroquial.

Col·lectes especials de Setmana Santa

La col·lecta del Dijous Sant per a Càritas va ser de 450 € i la del Divendres Sant per a Terra Santa va recollir 349,23 €.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada