2014-07-27

Fem tots el Camí de Sant Jaume

 

Us convido a fer el camí de Sant Jaume. No sols a peu, sinó també  fent els passos de l’apòstol seguint el Crist.  Un camí que pot tenir cinc etapes o estacions:

 

Primera: la vocació. Jaume va respondre amb promptitud i generositat a la crida del Senyor. Ho va deixar tot i va seguir Jesús.

Revisem la nostra resposta a les crides del Senyor i preguem per la nostra vocació i que molts cristians responguin amb disponibilitat i generositat a la seva vocació.

Segona: la personalitat de l’apòstol.  Li va merèixer que Jesús, com explica l’evangelista Marc, atorgués a ell i al seu germà Joan el sobrenom de “fills del tro”. El Senyor aprofita i accepta  el nostre caràcter i les nostres qualitats humanes per dur a terme la seva obra salvadora en nosaltres i pels altres.

Adonem-nos com posem les nostres qualitats al servei de Regne de Déu.

Tercera: la feblesa humana. Jaume  amb el seu germà Joan també cauen en l’ambició de cercar al grandesa i el poder segons el món. Descobrim així  les limitacions i els defectes de l’apòstol.  Malgrat això, Déu farà grans obres en ell i beurà el calze del Senyor.

Adonem-nos com nosaltres som febles com els deixebles. Som “gerres de terrissa” que portem el ministeri que Déu ens ha confiat.

Quarta: testimoni de Jesucrist. Jaume va compartir amb el Senyor moments cabdals de l’evangeli, tant d’alegries com de tristors: la transfiguració al Tabor, la resurrecció de la filla de Jaire, la pregària de l’Hort de Getsemaní….

Nosaltres també estem cridats a ser testimonis de Senyor, contemplant i seguint la seva acció entre els homes, tan en moments de dolor com d’alegria.

Cinquena: l’ofrena. Jaume va ser el primer dels apòstols a donar la vida per Crist. Va oferir la seva vida a Déu fins al final, tot deixant-lo actuar.

Nosaltres, ens hi podem veure reflectits, ja que també tenim una pobra vida i una fràgil fe, però si com Jaume, ens posem en mans de Déu, ell podrà fer obres grans per mitjà de nosaltres.

Aquestes cinc etapes formen un camí que el podem fer tots apropant-nos al testimoni de l’apòstol en el seguiment del Crist.

Basat en l’Homilia de Manel Simó sobre Sant Jaume,  CPL

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada