2012-07-29

COMUNICAT DE LA FUNDACIÓ SANT JOSEP

SOBRE L’ACTUAL SITUACIÓ DEL CENTRE PARROQUIAL

 

La Fundació Sant Josep, constituïda fa sis anys amb la finalitat de vetllar per la conservació i bon ús del Centre Parroquial Sant Josep, comunica que en l’actualitat el Centre Parroquial no pot continuar acollint les activitats que s’hi duen a terme perquè l’immoble no compleix les condicions necessàries per acollir-les amb garantia. El local està en un punt que no compleix la normativa bàsica de seguretat tal com diferents informes tècnics ho han assegurat. A més, no es disposa dels recursos econòmics suficients per afrontar les costoses reparacions que cal fer.

Per tal, doncs, d’evitar possibles danys als usuaris i, en especial, als infants i joves que utilitzen el Centre, i que de ben segur tots lamentaríem, ens veiem en la responsabilitat de demanar el tancament del Centre amb el requeriment de l’Arquebisbat de Barcelona, malgrat que sabem que els més perjudicats seran els infants que ara se’n beneficien.

Al mateix temps, afrontem el repte d’una futura remodelació completa en la línia del que ha anat treballant la Fundació des de la seva constitució. Des d’aquesta perspectiva s’està treballant conjuntament amb els serveis tècnics de l’Arquebisbat per afrontar la situació i buscar solucions; així mateix  s’ha comunicat al Centre.

La Fundació Sant Josep s’ha ofert als responsables del Centre a trobar sortides negociades amb administracions i altres entitats per mantenir l’activitat de les diferents seccions, amb la voluntat de poder recuperar-les quan l’edifici estigui de nou en marxa.

D’altra banda, estem pendents que el Centre presenti un possible pla de reformes que permetin mantenir l’activitat, almenys la de la pista de basquet. En cas que es pogués arribar a un acord per no tancar i mantenir l’activitat del Centre, aquest ha de passar per l’execució de les reformes de manera immediata i per garantir la seguretat de les instal·lacions mitjançant els certificats tècnics  i l’assegurança de responsabilitat civil corresponents

També estem en contacte amb l’Ajuntament que és el que ha de dictaminar i executar el tancament del Centre en cas que no es facin les reformes mínimes i imprescindibles per garantir la seguretat del Centre.

La FUNDACIÓ SANT JOSEP i L’ARQUEBISBAT DE BARCELONA  lamenten la situació que s’ha generat i confirmen la necessitat, si no hi ha possibilitat de garantir la seguretat, de tancar el Centre.

 

El Patronat de la Fundació Sant Josep.

Badalona,  29 de juliol de 2012

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada