2012-05-20

20 de maig de 2012                                                                 Nº.21

DIUMENGE DE L’ASCENSIÓ DEL SENYOR

Salvació o condemnació, encara avui?

 

Molts, quan escolten les paraules de l’evangeli d’avui queden sorpresos pel missatge tant taxatiu que Jesús dóna als apòstols i alhora pensen que això no va per ells, que ells ja estan dins de “l’olla” i suposen que parla sols dels que estan més allunyats de la vida cristiana. Però com sempre, hem de recordar aquella norma semàntica: tot text fora del seu context es pur pretext. No podem separar el que diu Jesús aquí en unes poques frases de tot el conjunt de l’evangeli  i inclús tota la Paraula de Déu. Aquest fragment és la conclusió de tot l’evangeli, però com a tal depèn de tota l’obra. Per tant, el que primer que hem de fer és tenir en compte tot el camí fet fins aquest moment, en què el Senyor ens ha acompanyat perquè el descobrim com el Fill de Déu. Jesús ens està exhortant a tots a creure i mantenir-nos ferms en ell com l’únic camí veritable i real per a tots. No hi ha molts camins i veritats, només un camí i una veritat, que és ell mateix i ens ho revela a tots.

Avui, en primer lloc som convidats a què el descobrim i el visquem  cada dia. I ens ho diu a nosaltres. No pensem que es refereix  sols als altres. Ens parla a cadascú de nosaltres i hem de recordar que la fe passa per la vida i no pels títols o els mèrits personals. Haurem de preguntar-nos si la nostra fe està més a prop dels que creuen que es mereixen i s’han guanyat tots els drets o dels pobres i senzills que cerquen i demanen el do de Déu. I es així que molts que semblen més allunyats i fora de l’abast de Déu estan més a prop d’ell, perquè en ells identifiquem més el Senyor en la seva manera d’actuar o en el seu missatge.

Però en segon lloc, avui som enviats com a Església apostòlica a anunciar i comunicar el que hem descobert i el que vivim. Jesús ens ha revelat el missatge de l’amor de Déu i ara ens exhorta a tots a no perdre el temps i a posar-nos en marxa per ajudar a què d'altres ho descobreixin i ho visquin. Perquè la veritable condemna és estar lluny d’aquest amor.

 

 

 

 

En Acció

 

Jesús, tu ets el nostre germà, el nostre amic.

Et donem gràcies perquè has vingut dins nostre i ets en el nostre cor. T’estimem.

Gràcies pels nostres pares, familiars i amics que avui ens acompanyen.

Gràcies pels nostres catequistes i per totes les persones que ens han ajudat a preparar-nos.

Gràcies per totes les coses bones que hi ha en nosaltres i en els que tenim al nostre costat.

Gràcies per la mare que ens has donat, Maria, la mare de Déu.

Ella ens ensenya a ser senzills i a estar disposats a complir la voluntat del Pare, tal com tu vas fer.

Gràcies per ajudar-nos a ser persones obertes als altres i amics de tots, com tu, Maria, que sempre ens acompanyes.

 

Acció de gràcies d’Anna, Laura, Mireia, Rodrigo, Sendy Nicole, Víctor Manuel, Alain Teodor, Arnau R, Arnau O, Oscar Javier i Víctor, en el dia de la seva primera comunió.

 

 

PENTECOSTA

La setmana que ve celebrarem la solemnitat de la Pentecosta. Aprofitem aquests dies per intensificar la pregària personal i la comunitària per demanar junts la vinguda de l’Esperit Sant a la nostra vida, a la nostra parròquia, a la nostra diòcesis i a la nostra Església, perquè siguem tots signes i instruments de l’amor de Déu.

A més de les eucaristies diàries, recordeu els moments de pregària d’aquest temps de Pasqua i del mes de maig: la pregària mariana en acabar la missa d’11; a les tardes, el rosari a les 19 h; vespres, de dilluns a divendres a les 19:45 h i el dijous durant la missa i els diumenges, a les 19:00 h a la Providència. I també preparem-nos i fem-nos disponibles a l’acció de l’Esperit Sant amb el sagrament de la penitència.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada