2015-09-20

Diumenge XXV de durant l'any

NOU PLA PASTORAL PER A LA DIÒCESI DE BARCELONA

Misericordiosos com el Bon Pastor


El Papa Francesc ha ofert a l’Església un Any Sant extraordinari, un Jubileu dedicat a la divina Misericòrdia, que començarà el 8 de desembre de 2015 i acabarà el 20 de novembre de 2016. Per això, ens ha arribat del bisbat un nou pla pastoral per viure aquest Any jubilar. Té els següents objectius:

1er objectiu: Acolliment amarat de misericòrdia
Davant la soledat, l’aïllament i l’individualisme de les grans ciutats cal el servei de les parròquies, comunitats, moviments i realitats eclesials d’acollir les persones amb una actitud de misericòrdia.

2n objectiu: Participar de la mirada misericordiosa del Bon Pastor
El Papa Francesc ens demana ser una Església “en sortida” per anar a trobar la gent i anunciar-los Jesús i el seu Evangeli.

3er objectiu: L’atenció material i espiritual als pobres
Les conseqüències de la crisi econòmica són encara molt vives i greus en les persones i les famílies. Cal atendre les necessitats materials sense però oblidar les necessitats espirituals dels nostres germans pobres.

El Consell Arxiprestal ja ha començat a treballar sobre com dur a la pràctica aquest pla pastoral. També el nostre Consell Parroquial que es reunirà la setmana propera es plantejarà les accions que hem d’emprendre per mostrar una parròquia misericordiosa com el Bon Pastor. Comptem amb el compromís i la col·laboració de tots, sobretot amb el repte afegit de la crisi dels refugiats, que el Papa Francesc ens demana que atenguem.

Us recordem que a l’entrada de l’església trobareu la Carta pastoral del Sr. Cardenal-arquebisbe de Barcelona: Sigueu misericordiosos; amb el pla pastoral per aquest curs.



ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. MARC LABORI

Hem començat el curs amb una molt bona notícia: el 24 de setembre, M.D. de la Mercè, a les 17 hores, en Mn. Marc Labori rebrà l’ordenació sacerdotal a la Sagrada Família. Estem molt contents perquè a més està confirmat que aquest primer any de ministeri el farà a la nostra parròquia. Després Déu dirà. Serà ordenat juntament a Mn. Melcior, el mateix company de l’ordenació del diaconat, i de cinc companys seminaristes que la rebran de diaca. Per aquest motiu no hi haurà missa a les 20 h del vespre del dijous 24. Per poder assistir a l’ordenació a la Sagrada Família cal entrar amb invitació. Els que vulgueu anar-hi, les heu de demanar al mateix Mn. Marc o a Mn. Andreu.

Aquest dia no és festa a Badalona i molts que voldríeu no hi podreu assistir. Per això, us recordo que on no podeu faltar és a la primera missa a la nostra parròquia que la farà el diumenge 27, a les 11 h. Farem festa grossa. Per al present que li farem podeu feu arribar la vostra aportació a Mn. Andreu.

PROFESSIÓ SOLEMNE DE MARIA TERESA FUREST

Una altra bona notícia d’aquest mes ha estat la professió solemne que ha fet la nostra germana en la fe, Maria Teresa Furest, a la comunitat benedictina de Sant Pere de les Puel·les, el passat 12, a les 11 h. La vam acompanyar un bon grup de feligresos de la parròquia. En l’acabar, en la trobada que es va fer als jardins del monestir li vam lliurar un present en nom de la parròquia de Sant Josep com a mostra d’agraïment i felicitació per aquest lliurament al Senyor en la vida contemplativa. Li vam fer entrega dels quatre volums de la Litúrgia de les Hores, instrument i suport fonamental de la seva vida de pregària i de tota l’església. És la pregària que mirem de viure a la nostra parròquia. Donem gràcies a Déu per la seva consagració i preguem per les vocacions religioses.

INSCRIPCIONS CATEQUESI I INICI ESPLAI DE L’ASPIRANTAT

Aquesta setmana comencem les inscripcions de la catequesi. Teniu la informació en el cartell adjunt. També el proper dissabte, 26 de setembre, comença l’esplai. L’horari és de 17 a 19 h, més els racons fins a les 20 h. Aquest any volem oferir per als infants de l’esplai, catequesi de 16 a 17 h, per preparar la primera comunió, i la continuada, per a totes les edats.