2015-08-13

El pelegrinatge a Ávila

Ara fa un parell de dies que hem arribat de la trobada Europea de Joves que ha tingut lloc a Àvila en el marc del 500 aniversari del naixement de santa Teresa de Jesús i sota el lema "En tiempos recios amigos fuertes de Dios".

Hi hem anat un grup de 8 joves i 3 responsables de les parròquies de Sant Josep i Santa Maria de Badalona.

Els 3 primers dies de pelegrinatge es van fer caminant des de Segovia fins a Àvila amb altres joves de les diòcesis de Barcelona, Vic i Solsona. Ens llevàvem a les 6, recollíem sac i màrfegues, esmorzàvem, laudes i a caminar. Tot i la duresa els joves han gaudit molt i han fet amistat amb altres joves. Les tardes gaudíem d'una estona de piscina, de reflexions per grups i de la celebració de l'Eucaristia. Després de sopar i de cantar una estona tots a dormir.

Un cop arribats a Àvila ens vam ajuntar amb la resta de catalans. Érem uns 450 i dormíem als poliesportius del seminari d'Àvila.

Allí ens llevàvem a les 8, esmorzàvem, laudes i ens dividien per grups d'edat per participar a les catequesis, dinàmiques i Eucaristies del matí. A les tardes teníem tallers i després de sopar, concerts fins a la 1 de la matinada. Tots hem gaudit molt.

Voldria destacar la celebració del perdó de divendres al matí a un parc amb tots els catalans. Va ser una experiència que ens ha marcat molt. Molts dels de Badalona ens vam confessar amb el bisbe Novell de Solsona.

També destacar el bon ambient que ha regnat entre els grups de Sarrià, Masnou, Arenys i Badalona. Hem fet moltes amistats amb joves de Madrid. El que no aconsegueix la política ho fa la fe.
Finalment, agrair-vos sincerament a tots la vostra col·laboració econòmica que ha fet possible aquest pelegrinatge.

Moltes gràcies i fins aviat si Déu vol.

Mn. Marc Labori Bau