2010-08-22

Trobades lingüístiquesEls voluntaris del Grup de Càritas de Sant Josep realitzen des d'aquest Juliol una tasca d'ensenyament i de pràctica de l'idioma amb nois i noies vinguts de països de l'Est i d'Àfrica Occidental. Es cobreix d'aquesta manera una mancança de recursos formatius durant els mesos vacacionals, durant els quals les persones sense ocupació o amb una major disponibilitat de temps podríen continuar-se formant i preparant per a l'entrada al nou curs.

Durant aquests mesos han treballat, i continuen fent-ho, tres grups amb tres metodologies diferents, segons els voluntaris i les necessitats dels participants.
Al grup més nombrós les trobades s'han repetit els Dijous a quarts de set del vespre a la terrassa del bar la Iglesia. S'hi ha treballat específicament la parla, la conversa distesa entre voluntaris i participants. En el segón grup s'ha estat treballant de manera individual amb una noia procedent de Nigèria que desconeixia totalment l'idioma i que trobant-se en una situació personal especialment difícil li era urgent d'aprèndre i emprar amb fluïdesa l'idioma. Ha organitzat sortides al mercat municipal i a d'altres espais socials amb l'objectiu d'apropar-la als serveis de Badalona i alhora propiciar la comunicació amb persones externes al grup de voluntaris, trencant així barreres comunicatives o de desconfiança. Al tercer grup s'hi ha treballat de manera individual la lectura i l'aprenentatge de vocabulari específic amb un noi malinès que al mes de Setembre iniciarà un nou projecte laboral.

Com veieu els grups són tots molt diversos, fets a mida segons els participants, sense exclusió de cap voluntari, perquè tota aportació en aquest sentit té un gran valor. Això ha de motivar a tots aquells que no us decidiu, perquè no us creieu capacitats per col·laborar, a apropar-vos a un d'aquests grups o a una de les accions que el grup de Càritas de Sant Josep estarà realitzant durant aquest curs 2009-2010.

En funció de les possibilitats dels voluntaris i la de necessitat dels participants aquestes trobades es prolongaran durant el mes de Setembre. Perquè això sigui possible és imprescindible la involucració de persones amb la sola aptitud de tenir un actitud acollidora i una motivació en l'altre. La col·laboració és oberta a tots, només cal que us informeu enviant un correu a l'adreça santjosepbadalona@gmail.com o preguntant a la parròquia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada