2010-02-05

Benet XVI celebra en català la beatificació de Josep Samsó

El Papa insta els capellans a seguir l'exemple del beat mataroní

El Papa Benet XVI ha instat els capellans, especialment els rectors, a seguir l'exemple del doctor i sacerdot de Mataró Josep Samsó, que va ser beatificat ahir a la capital del Maresme, perquè "constitueix un model de dedicació a la catequesi i de la caritat cap als pobres". 

El Papa s'ha referit a Samsó, que va ser beatificat ahir a la Basílica de Santa Maria de Mataró en un cerimònia que per primera vegada es realitza a Catalunya en lloc de fer-se al Vaticà, després de resar l'Àngelus a la plaça de Sant Pere. 

Benet XVI ha parlat del nou beat, afusellat pels republicans l'1 de setembre de 1936 al cementiri de Mataró, en tres idiomes, italià, espanyol i català. 

"Desitjo recordar -ha dit- que es va celebrar ahir a Mataró la beatificació del Servent de Déu Josep Samsó i Elias, sacerdot que va destacar per la seva caritat i el seu zel apostòlic". 

"En el seu martiri, va lliurar generosament la seva vida al Senyor entre paraules i gestos de perdó i misericòrdia", ha assegurat en referència al fet que Samsó va demanar abans de ser executat que el deslliguessin i va voler abraçar aquells que anaven a matar-lo. 

El beat va dir als seus executors que els perdonava i que volia morir sense els ulls embenats mirant la ciutat. 

"Va morir perdonant els seus perseguidors", ha afirmat en italià en la seva al·locució als peregrins. 

Benet XVI ha demanat que "en aquest Any Sacerdotal, el seu exemple serveixi d'estímul als preveres en el sol·lícit exercici del seu ministeri pastoral i animi els fidels a donar en tot moment un testimoni valent i convençut de la seva fe". 

I en català ha proclamat: "que el nou beat Josep Samsó i Elias us beneeixi i us protegeixi. Feliç Diumenge".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada